Isojen panosten ja Jussi Aallon ilta

7.10.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö
Jussi Aalto

Kuva: Sami Kivistö
Jussi Aalto Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirot kohtaa jatkosarjan viimeisessä kotiottelussaan FC TPS:n reservijoukkueen. Turkulaiset ovat kovassa vireessä sillä joukkue ei ole kentällä hävinnyt kertaakaan. Ainoa tappio tuli lopulta kabinetissa joukkueen peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa. Kovien panosten lisäksi ottelutapahtumassa muistetaan Jussi Aallon hienoa uraa.

Katso YouTubesta laitapuolustaja Markus Babbin ja valmentaja Joel Grasson ennakoinnit perjantain pelistä. Katsaus peliviikkoon, vko 40.

 

- - -

Tilanne on äärimmäisen hieno. FC Åland ja FC TPS U23 johtavat sarjaa pisteen erolla Pallo-Iiroihin. Keltapaidat kohtaavat molemmat joukkueet päätöskierroksilla, joten oma tekeminen määrittää viekö tie jatkokarsintoihin vai ei. Tampere United varmisti jo suoran nousun, joten Pallo-Iirojen lohkosta voittaja ei nouse suoraan vaan karsii toisen lohkon voittajan kanssa noususta Kakkoseen.

FC TPS saapuu Raumalle erityisen kovassa vireessä sillä joukkue on seitsemän ottelun voittoputkessa, joka pitää sisällään muun muassa kaksi kertaa FC Ålandin kaatamisen. Tasapelejä turkulaiset ovat pelanneet neljä kertaa ja tähän tulokseen päättyi myös joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen ennen Juhannusta. Silloin Pallo-Iiroja jäi kaivelemaan hukatut maalipaikat.

Pallo-Iirot taas lähtee otteluun vähemmän hyvällä rekordilla, mutta myös Iirot on ollut vaikeasti voitettavissa oleva joukkue. Heinäkuun alun FC Åland tappion jälkeen Iirot pelasi kymmenen tappiotonta peliä, tosin tiputtaen muutaman pisteen tasapeleihin, ennen kotitappiota ÅIFK:lle syyskuun lopussa. Takaisin raiteille Iirot pääsi VG-62:n vieraana viime viikonloppuna, vaikka esitys itsessään ei täysin tyydyttänytkään.

Perjantaina on edessä kauden tärkein ottelu ja varmasti hyvätasoinen jalkapallo-ottelu stadionin iltavaloissa.

FC TPS:n parhaat maalintekijät ovat olleet kahdeksan maalin Yasin Ali ja Niklas Harittu. Iiroilta samaan määrään ovat pystyneet Mikko Jalkanen sekä Aleksi Leppänen, joka tosin on pelannut vasta kahdeksan ottelua. Raumalaisten kannalta näyttääkin hyvältä sillä Leppänen palaa vammansa jälkeen taas kokoonpanoon FC TPS-otteluun.

 

Jussi Aaltoa muistetaan ottelutapahtumassa

Pitkää ja hienoa jalkapallouraa tekevää Jussi Aaltoa muistetaan ottelutapahtuman alussa. Aalto ilmoitti ennen kauden alkua, että kausi jäisi uran viimeiseksi.

Pallo-Iirot haluaa muistaa "Gerua" ja toivottaa kaikki jalkapallon ystävät myös tulemaan paikalle kunnioittamaan pelimiehen hienoa uraa.

Jussi Aalto on pelannut kaudella kymmenen ottelua ja tehnyt niissä kolme maalia.

Pallo-Iiroilta on sivussa perjantaina pitkäaikaistoipilaat Miko Lainio sekä Leevi Haromo. Topias Silvennoinen taas on palannut armeijaan. Aleksi Leppänen on vuorostaan taas pelikunnossa.

Ottelu striimaa Länsi-Suomi, selostajana Ari Anteroinen ja kommentaattorina C15-poikien päävalmentaja Johan Suominen. Pallo-Iirojen liveseurantatili Twitterissä palvelee myös.

Tervetuloa!