Sitkeä Pallo-Iirot kairasi väkisin ansaittuun voittoon

27.8.2021
Kotijoukkue ÅIFK onnistui pelisuunnitelmassaan tekemällä ottelun alkupuolella maalin ja sen jälkeen miehittämällä kenttäpuoliskonsa koko joukkueen voimin. Pallo-Iirot tuhlaili maalipaikoilla, mutta onnistui lopulta Jussi Aallon ja Aleksi Leppäsen toimesta tuomaan kaikki pisteet Raumalle.

Tunnelmallinen Yläkenttä Turussa tarjosi kaikille katsojille todellisen trillerin. Raumalaiset olivat kansoittaneet pääosin katsomon mistä joukkue sai kotiedun.

ÅIFK siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon kun vahva Jeremias Kaari sai pallon boksin läheisyyteen. Taitavasti ja nopeasti kääntynyt Kaari otti pallon haltuun ja lähetti sen varmasti ohi pitkästä aikaa pelanneen Henri Saarisen.

Ahtaalla Yläkentällä takaa-ajoasema ei ollut Pallo-Iirojen suunnitelmissa, mutta joukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut. Käytännössä koko pelin palloa pitänyt ja matsia kontrolloinut Iirot loi maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla runsaasti, mutta ÅIFK-vahti Huovinen sekä huono viimeistely pitivät kotijoukkueen johtoasemassa tauolle mentäessä.

Keltapaitojen kannalta huono uutinen oli kotijoukkueen parhaan Jeremias Kaaren loukkaantuminen puoliajan lopussa eikä pelimies pystynyt enää kentälle palaamaan.

 

"Pirun hyvä keskitys Jalkaselta ja suoraa päähä"

Pallo-Iirojen valmennus ei tehnyt vielä puoliajalla muutoksia, mutta toisen jakson kuluessa päävalmentaja Hörkkö vaihtoi Juho Torkkelin pois ja toi tilalle kokeneen Jussi Aallon.

Välittömästi kentällä alkoi tapahtua vielä enemmän, mutta edelleen Iirot tuhlasi hyviäkin paikkoja. Mukana oli myös epäonnea sillä juuri Aallon vapaapotku osui maalin sisätolppaan, josta se kimposi raumalaisten kannalta piinallisen ikävästi maaliviivaa pitkin kentälle.

Ottelun 75 minuutilla koko pelin vahvasti laidallaan tikannut Mikko Jalkanen lähetti hyvän keskityspallon, johon Jussi Aalto sai päänsä väliin. Viimeksi vuonna 2013 päällään maalin tehnyt Aalto oli tyytyväinen joukkueen sitkeyteen, vaikka edelleen tehottomuus vaivasi Pallo-Iiroja.

- Pirun hyvä keskitys Jalkaselta ja suoraa päähä. Ei tarvinnut kuin vähän hypätä ja ohjata takanurkkaan. Se meni sinne kulmaan mistä maalivahti oli tulossa. Harvoin noita päämaaleja teen, joten hyvä näin.

- Oli hyvä nousu meiltä. Vaikea peli oli kun vastustaja pääsi johtoasemaan. Peli oli meidän hallinnassa eikä se helppoa ollut saada maalit tossa pelin lopussa, mutta onneksi näin. Ottelutapahtumiin ja maalipaikkoihin nähden ansaittu voitto. Olisi voinut käydä huonostikin, Aalto kertasi.

Raumalaiset saivat maalista vielä lisää virtaa ja lopun 15 minuutin myllytys johti lopulta ansaittuun johtomaaliin. Keskikenttä rouhi pallon kentälle tulleelle Sulo Ketolalle, joka jatkoi hienosti pelivälineen laitaan Mikko Jalkaselle. Nopea laituri syötti pallon maalin eteen, jossa oli lopulta joukko sinipaitoja jatkamassa pallon sisään.

Lohkon maalihai Aleksi Leppänen tinttasi lopulta pallon tyhjään maaliin ja ottelu oli käännetty. Aivan lopussa ÅIFK yritti vielä kammeta tasoihin pitkillä palloilla, mutta nämä maalivahti Henri Saarinen poimi upeasti.

Voitolla Pallo-Iirot siirtyi vain pisteen päähän sarjakärki Ålandista, jolla on tosin peli vähemmän pelattuna.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelataan keskiviikkona 1.9. klo 18.30 Buena Vista stadionilla. Tervetuloa!