Pallo-Iirot pisti pallorallin liikkelle ja teki Peimarista aseettoman

15.8.2021
Raumalaiset eivät tulleet Sauvoon liiaksi kunnioittamaan kovan kotijoukkueen maineessa olevaa Peimaria. Sinikeltaklubin lyödessä tahtia raumalaiset löivät vastustajansa niin kentällä kuin katsomossa.

Pallo-Iirot haki kolme pistettä Peimarin vieraana 0-2 (0-2) lukemin. Mikko Jalkanen teki Iirojen molemmat maalit, joiden synnyssä oli vahvasti vaikuttamassa Aaro Salonen.

Ensimmäinen maali syntyi upean syötön päätteeksi boksista varmalla viimeistelyllä ja toinen rangaistuspotkusta. Raumalaisten peli rullasi hienosti ensimmäisellä puoliajalla ja toisen puoliajan kymmenen minuutin kotijoukkueen painostusjaksoa lukuunottamatta Pallo-Iirot oli kontrollissa.

Yksi illan sankareista oli keskikentällä tunnin ajan uurastanut Juho Torkkeli, joka juoksi 60 minuutin aikana peräti 10 kilometriä. Koulutukseltaan Torkkeli on laitapuolustaja, mutta ainakin katsomoon näytti siltä, että mies otti uuden pelipaikan haltuun melko vaivatta.

- Laidassa kun pelaa niin sulla on 180 astetta vähemmän huomioitavaa. Kun taas pelataan keskikentällä, niin pään pitäisi olla kuin pöllöllä ja olla koko ajan tietoinen mitä tapahtuu ja missä pelaajat liikkuvat sekä mihin tatsi kannattaa ottaa. Onhan se vähän haasteellista, mutta meni ihan OK, Torkkeli kuvaili.

Tunnin aikana peräti 10 kilometriä juossut Torkkeli naurahti kuulleessan lukeman ottelun päätyttyä.

- Taisi olla sen verran turhaa pyörimistä siellä kun ei tiennyt missä olisi kannattanut olla. Ehkä lukema johtuu siitä, Torkkeli nauroi.

- Ehkä pyrin pelaamaan niin, että saisin mahdollisimman paljon peitettyä syöttösuuntia ja pitää sen oman pään ainakin puhtaana. Hyökkäämisen jätin sitten muille.

Kokonaisuudessaan Pallo-Iirojen esitys oli vahva eikä vastustajalle annettu tänään juurikaan mahdollisuuksia maalien tekoon. Keltapaidoille siunaantui muitakin paikkoja ottelussa, mutta Aaro Salosen laukomaa tolppaa lähemmäs Pallo-Iirot ei päässyt.

- Kyllä se hyvältä tuntuu, että täältä lähdetään kolmen pisteen kanssa. Sen takia me tänne tulimme eikä vähempään ainakaan oltaisi tyydytty. Olen todellla tyytyväinen tulokseen.

Pallo-Iirot oli todella vahva ensimmäisellä jaksolla ja käytännössä kontrolloi peliä täysin. Se saattoi olla jopa kauden parhaimpia puoliaikoja.

- Ei meillä ainakaan mitään hätää ollut. Voidaan ehkä sanoa, että oli kauden parasta. Kyllä mä ainakin olen tyytyväinen meidän esitykseen.

 

Sinikeltaklubi jaksaa kannustaa

Yksi huomattava asia on, että raumalaisten tukena on katsomossa kannattajia niin kotona kuin vieraissakin. Sinikeltaklubi on ollut aina paikalla, myös vierasotteluissa ja se on antanut joukkueelle lisää energiaa.

- Onhan se ihan uskomatonta, että aina kun tulemme pelipaikalle  vieraskentälle niin siellä on meidän mekkala pystyssä. Kiitokset pojille, että jaksaa aina lähteä muun muassa Ahvenanmaalle laivalla. Onhan se hienoa käydä aina kiittämässä heitä kannustamisesta ja se antaa tähän pelaamiseen myös ekstraboostia, Torkkeli päätti.

Pallo-Iirot pelaa seuraavaksi ensi perjantaina FC Interin reserviijoukkuetta vastaan klo 18.30 Buena VIsta stadionilla. Tervetuloa!