Pallo-Iirot ja VG-62 kärkitaistelussa

29.7.2021

Kuva: Urheilusuomi.com
Kuva: Urheilusuomi.com

Pallo-Iirot kohtaa sarjakolmosen VG-62:n kärkitaistossa perjantaina Buena Vista stadionilla. Kauden vahvasti aloittanut naantalilaisnippu ei ole vielä suostunut sarjassa häviämään. Pallo-Iirot yrittää hakea tähän muutosta.

Viikkokatsauksen päävalmentaja Kimmo Hörkön ja Aaro Salosen mietteillä kokonaisuudessaan löydät YouTube-kanavaltamme.

- - -

Kolmosen lohko A:n yksi ennakkoon suurimmista yllättäjistä tähän asti on ollut Naantalin VG-62. Viime kaudella juuri ja juuri Kolmosessa säilynyt ryhmä on aloittanut kauden erittäin hyvin tuloksellisesti. Joukkue voitti sarja-avauksessaan kotikentällä FC Ålandin 4-1 lukemin. Pallo-Iirot taas on kärsinyt ainoan tappionsa juuri FC Ålandia vastaan vieraskentällä.

Tämän jälkeen naantalilaiset voittivat Iirojen viime perjantain vastuksen JyTy:n vieraissa maalilla ja tasasivat pisteet niin Wilppaan kuin TPS U23:n kanssa. Viime kierroksella VG-62 palasi voittokantaan kukistamalla TPK:n kotikentällä Naantalissa 2-1 lukemin. TPK taas on Pallo-Iirojen vastus kolmen kotipelin ryppäässä päätöspelinä ensi viikolla torstaina.

Sarjataulukossa joukkueita erottaa piste VG-62:n hyväksi. Sarjakärki TPS:lla ja kakkosella Maskulla on myös kasassa 11 pistettä, mutta ovat paremman maalieron turvin VG-62:ta edellä. Huomattavaa on, että FC TPS U23 menetti kolme pistettä peluutettuaan paikalliskamppailussa FC Interin reservejä vastaan pelikelvotonta pelaajaa, joten näin 3-2 voitto kääntyi 3-0 tappioksi.

Vastustajan riveissä pelaa useampi mielenkiintoinen pelaaja. Piffenissä pitkään pelannut Veli Hartola paukuttu nousukaudella Nelosesta VG-62:n riveissä 23 maalia. Tällä kaudella maalitili on vielä avaamatta, joten Buena Vista stadionilla nähdään varmasti nälkäinen pelaaja vastustajan riveissä. Myös Eetu Leppäseltä voidaan odottaa tehoja.

Kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Samuli Mikkonen näytti vaarallisuuttaan ja nopeuttaan MaPS:n riveissä Pallo-Iiroja vastaan kaudella 2018.

Pallo-Iirot ei pääse otteluun aivan parhaalla kokoonpanollaan sillä sivussa ovat vielä karanteenissa oleva Aleksi Leppänen, joka on tehnyt jo kuusi maalia kuluvalla kaudella. Ensi viikon torstain TPK-ottelussa miehen pitäisi olla käytettävissä. Myös Henri Saarinen on sivussa pelistä, mutta häntä on hienosti tuurannut nuori 15-vuotias maalivahti Sakari Korri.

Armeijassa oleva Arttu Virtanen oli kuluvan viikon joukkueen mukana ja pelasi reservien kanssa, mutta lähtee perjantaina takaisin armeijan palvelukseen. Topias Silvennoinen ei myöskään ole käytettävissä, mutta palaa ensi viikolla pariksi viikoksi joukkueen mukaan. Aake Rapala ja Matias Majapuro ovat pienien vammojen vuoksi sivussa myös.

Joukkueen pelillinen käyrä on osoittanut koko ajan ylöspäin ja perjantain kamppailuun Pallo-Iirot pääseekin kolmen ottelun voittoputkessa. Pienenä yksityiskohtana voidaan nostaa esiin, että kapteeni Otto Schultz on ollut kotikentällä oivassa vireessä erikoistilanteissa. Kahdessa ottelussa toppari on iskenyt yhteensä kolme maalia.

 

Aaro Salonen on napannut avausroolin joukkueesta

Yksi Pallo-Iirojen alkukauden onnistujista on seuran oma kasvatti Aaro Salonen, joka on napannut joukkueesta avauskokoonpanon roolin. Paljon pelissä töitä tekevä Salonen on itsekin ihan tyytyväinen niin omaan kuin joukkueen pelaamiseen toistaiseksi.

- Niin joukkueella kuin itsellä on pelit parantuneet koko ajan. Kun treenipelejä ei ollut, niin saamme nyt koko ajan paremmin tatsia pallolliseen pelaamiseemme.

Aaro Salonen on ollut avauksen pelaaja ja hänen tilalleen on ollut kokenut Jussi Aalto. Juuri Aalto kehaisi ennen kauden alkua otetussa haastattelussa Salosen potkutekniikkaa.

- Onhan se hienoa, että olen päässyt aloittamaan ja sellainen kaveri tulee sieltä tilalle. Olin ylpeä "Gerun" sanoista. Äijä on kuitenkin pelannut HJK:ssa ja muualla. Oli se aika hienoa kuulla.

Pitsiyön spesiaalissa nuori Salonen pääsi pelaamaan yli 500 ihmisen edessä.

- Olen nuorempana käynyt katsomassa Pitsiyön spesiaaleja. Oli kiva kokemus nyt pelata siinä.

 

JyTy-pelissä maalintekoyritykset Pallo-Iiroille murskaavasti

Pallo-Iirojen ja JyTy:n välisessä pelissä lukemat olivat 3-1, mutta maalintekoon päättyneet yritykset murskaavasti raumalaisille. Iirot olisivat voineet tehdä useammankin maalin lisää ja oikeastaan toisen puoliajan kymmenminuuttista lukuunottamatta peli oli raumalaisten hallussa.

- Ei ehkä ihan paras mahdollinen esitys kokonaisuudessaan. Jos puoliajat olisivat olleet toisin päin, että me olisimme päättäneet ensimmäisen puoliajan esitykseen, niin kaikki olisivat varmaan hyvillä mielin, päävalmentaja Kimmo Hörkkö pohtii.

- Päästimme toisella puoliajalla maalin huonon virheen seurauksena, jonka jälkeen kymmenen minuuttia oli heikompaa pelaamista. Toinen puoliaika oli muutenkin rikkonainen tuomarin loukkaantumisen takia pelin rytmiä ajatellen. Muuten oikein hyvä esitys. Laskeskelimme videolta, että pääsimme vajaa kolmekymmentä kertaa yrittämään maalintekoa ja vastustajalla oli kolme yritystä.

Sarjassa pisteen Iiroja edellä oleva VG-62 on pelannut erinomaisesti.

- Jokakausi sarjasta löytyy tällainen jengi joka yllättää. VG:lla on tiivis runko, joka on pelannut isoja minuutteja. Heidän pelaamisessaan näkyy vahvasti olemassa olevan potentiaalin maksimoiminen. Kaikki pelit ovat heillä olleet tiukkoja, mutta siellä hoidetaan oma pää kurinalaisesti ja pyritään hyödyntämään kaikki erikoistilanteet. Ehdottomasti tiukka peli on tulossa.

Ottelu lähetetään huomenna suorana lähetyksenä Länsi-Suomen Livessa, ottelun selostaa Ari Anteroinen ja kommentaattorina Iirojen maalivahti Henri Saarinen.

Liveseurantaa myös Twitterissä.

Parasta aina paikan päällä, tervetuloa! Liput 8/5 euroa.