Hyvälle vireelle haussa jatkoa Salon illassa - "Sarjataulukon ei saa antaa nyt yhtään hämätä"

15.7.2021

Kuva: Urheilusuomi.com
Kuva: Urheilusuomi.com

Pallo-Iirojen kolmas peräkkäinen vierasottelu pelataan perjantaina Salossa Wilppaan isännöimässä tapahtumassa. Pallo-Iirot hakee hyvälle virelleen jatkoa ja kotijoukkue kauden avausvoittoaan.

Katso ennakkokatsaus peliviikkoon täältä. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö purkaa vielä TOVE-peliä sekä pohtii topparikaksikko Otto Schultz & Aleksi Arvela suoriutumista alkukauden peleissä. Mukana myös Hörkön arvio perjantain vastustajasta Wilppaasta.

- -

Pallo-Iirot ja Salon Wilpas ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2018, jolloin Wilpas oli kotikentällään parempi 2-0 lukemin, mutta raumalaiset saivat revanssin kotikentällään. Kauden jälkeen Pallo-Iirot nousi takaisin Kakkoseen.

Wilppaan riveistä löytyy edelleen jo kaudella 2018 erittäin vahvasti pelannut keskikentän taituri Jesse Jokiniemi, joka on myös joukkueen paras maalintekijä kahdella maalillaan. Salolaisten puolustuslinjasta löytyy raumalaisille tuttu pelaaja Joonas Ojanen, joka pelasi Pallo-Iiroissa kaudella 2016 ja on senkin jälkeen harjoitellut joukkueen mukana.

Wilpas ei ole vielä voittotiliään avannut, mutta joukkue on pelannut tiukkoja maalin pelejä. Kaudenavauksessa salolaiset hävisivät Peimarin vieraana 1-0 lukemin ja kotikentällään toisella kierroksella FC Inter 2 oli parempi 3-4 lukemin. Viime kierroksella Wilpas haki pisteen Naantalista. Joukkueen tavoitteena on varmasti avata voittosarake raumalaisia vastaan.

- Sarjataulukon ei saa antaa nyt yhtään hämätä. Wilpas koki niukan tappion Peimarin kotikentällä, joka on varmasti yksi sarjan parhaimpia joukkueita varsinkin kotikentällään. Wilpas johti FC Interia ihan pelin loppuun saakka maalilla kunnes lisäajalla turkulaiset menivät ohi. Sarjan yläpäässä olevaa VG-62:ta vastaan tasuri, joten kyllä mä uskon että Wilppaallakin käyrä jollain tapaa näyttää ylöspäin ja on ollut jokaisessa pelissä hyvin mukana.

- Jos he ovat nyt toiseksi viimeisenä sarjataulukossa, niin sitä on täysin turhaa miettiä, vaan lähteä satalasissa perjantain peliin. Odotuksissa on kova kotijoukkue vastassa, päävalmenta Kimmo Hörkkö muistuttaa.

Pallo-Iirot on vuorostaan napannut kolmesta pelaamastaan ottelusta neljä pistettä. Kauden ensimmäisessä ottelussa Iirot tasasi pisteet FC TPS U23:a vastaan. Ahvenanmaalta ei ollut tuliaisia tuotavina hyvistä otteista huolimatta, mutta TOVE:a vastaan jänne kesti koko 90-minuuttisen loppulukemien näyttäessä Pallo-Iiroille 0-6.

Iirojen paras maalintekijä on ollut Aleksi Leppänen, joka on kolmessa ottelussa osunut 5 kertaa maalipuiden väliin.

 

"Voitto tuo aina uutta positiivista energiaa"

Jos Pallo-Iirot pelasi pelillisesti hyviä otteluita FC TPS:aa ja FC Ålandia vastaan, mutta nukahdukset maksoivat pisteitä, niin TOVE:a vastaan Pallo-Iirojen paketti pysyi kasassa kaikin tavoin koko pelin ajan.

- Olin luottavainen ennen TOVE peliä ja tiesin, että tekemisemme on mennyt koko ajan eteenpäin. Saimme hyvän alun otteluun ja maalin siihen. Oman hyvän tekemisemme kautta vastustajalle aiheutettu punainen kortti toki vielä helpotti tekemistämme raskaan Åland-pelin jälkeen.

Toejoen illassa otettu avausvoitto varmasti vapautti paljon positiivista energiaa Pallo-Iirojen tekemiseen.

- Voitto tuo aina uutta positiivista energiaa tekemiseemme. Pallo on uponnut verkkoon ja toki Ahvenanmaallakin tehokkuus oli mukana kun emme maalipaikoilla kuitenkaan juhlineet. Henki on joukkueessa hyvä.

- Meidän loukkaantumistilanne on aika hyvä sillä ainoa varma poissaolija on maalivahti Henri Saarinen armeijassa olevien Topias Silvennoisen ja Arttu Virtasen lisäksi. Muuten pääsemme suhteellisen ehjästä ringistä valitsemaan.

Entä kuinka kauan maalivahti Saarinen on odotettavissa olevan sivussa?

- Mikään ei ole varmaa, mutta odotettavissa on että "Hemppa" pelaa tällä kaudella ja saattaa elokuussa vielä palata.

Pelaava maalivahti perjantaina päätetään torstain valmistavissa harjoituksissa.

- Siinä on pari hyvää maalivahtia ringissä Miko Lainion ja Sakari Korrin muodossa. Korri pelasi viime pelissä hyvin, mutta pelasi jo viime kaudella pari ottelua niin ei tarvitse murehtia mistään ylimääräisistä jännitystiloista.

Ottelusta on luvassa liveseurantaa täältä klo 19 alkaen.