"Me tarvitsemme kotiyleisön tuen. Se on meille iso etu."

17.6.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue kohtaa sarjakauden avauksessaan FC TPS U23:n. Odotettavissa on laadukas ja nuori vastustaja, jonka pelaajat ovat saaneet huippukoulutuksen jalkapallossa.

Katsaus peliviikkoon (vko 24) löytyy YouTubesta. Äänessä valmentaja Joel Grasso ja kapteeni Otto Schultz.

Kauden avausotteluun liittyy aina jännitystä ja erilaisia epävarmuustekijöitä. Korona-aikana Kolmosen joukkueet ovat päässeet hyvin eri tavoin harjoittelemaan. Turun seudulla tilanne on ollut huono, mutta ilmeisemmin FC TPS:n reservijoukkue on päässyt viettämään laadukasta arkea vaikkei harjoitusotteluita olekaan pelannut.

Kolmosen ennakkopaketissa moni seura veikkasi perjantain vastustajaa sarjan kärkikahinoihin, joten oletettavasti Pallo-Iirot pääsee heti kunnon testiin hyvin valmistautunutta joukkuetta vastaan.

Oletettavaa on, että Ykkösessä pelaavasta edustusjoukkueesta on tulossa vahvistuksia reservijoukkueen peleihin. Edustusjoukkue pelaa seuraavaksi tiistaina, joten nähtäväksi jää saako FC TPS U23 perjantaina vahvistuksia.

Edelliskaudella Nelosesta Kolmoseen noussut joukkue suorastaan dominoi sillä 26 ottelusta se voitti 24 ja oli lohkonsa selkeä kärkijoukkue. Viime kaudella turkulaiset sijoittuivat tasaisessa Kolmosen lohkossa sijalle 4.

Kuluvalle kaudelle FC TPS U23:n valmennusvastuun otti irlantilainen Jon Daly, joka toimii myös edustusjoukkueen valmentajana Jonatan Johanssonin apuna. Kausiennakossa Daly linjasi reservijoukkueen tavoitteen olevan nousu Kakkoseen.

Vastustajasta on vähän tietoa saatavilla, mutta onko odotettavissa että se tulee pelaamaan samankaltaisella ajatuksella mitä edustusjoukkue FC TPS?

- TPS on aina juoksuvoimainen joukkue. Tekee kovasti töitä ja haluaa prässätä ylhäältä. On aggressiivinen ja haluaa kontrolloida peliä tietyissä tilanteissa. Nyt vielä brittikoutsi, niin tuo varmasti lisää aggressiivisuutta. Nuoria pelaajia heillä on paljon, todennäköisesti minullekin tuttuja, valmentaja Joel Grasso arvelee.

Avausottelu jännittää aina, mutta omaan iskukykyyn Grasso on luottavainen.

- Kyllä aina vähän jännittää. Se on vaan hyvästä nyt kun aletaan taas pelaamaan pisteistä. Se kuuluu asiaan. Olen luottavainen siihen, että olemme valmiita huomenna kun kotiyleisön edessä pääsemme pelaamaan.

- Uskon, että meidän peli on ihan hyvin uomissaan ajankohtaan nähden. Olemme ehkä ainakin toistaiseksi valmiimpi kuin moni muu joukkue tässä sarjassa kun olemme päässeet suhteellisen hyvin harjoittelemaan.

 

Pallo-Iirot lähtee avausotteluun hyvästä tilanteesta käytettävissä olevan joukkueen suhteen

Pallo-Iirojen harjoituskausi saatiin lopulta päätökseen, vaikka peliharjoitukset joukkueelta jäivätkin melko minimiin. Talvikaudella joukkue ehti pelaamaan Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Suomen Cupia sekä kaksi harjoitusottelua kahden viikon sisään ennen sarjakauden alkua. TOVE:n vieraana pisteet tasattiin 2-2 lukemin ja viikko sitten perjantaina Pallo-Iirot voitti kotikentällä EuPa:n 4-0 maalein.

Pallo-Iiroilta puuttui kummastakin ottelusta pelaajia, mutta perjantain avaukseen odotettavissa on miltei koko joukkue jalkeilla.

- Poissa ovat varmuudella Sakari Korri, Leevi Haromo ja armeijassa oleva Arttu Virtanen. Muutaman pelaajan kohdalla arvioimme tilannetta tänään ja huomenna, Grasso kertoo.

Koronan myötä sarjan aloitusta jouduttiin siirtämään. Sarjaohjelmaan jouduttiin tekemään muutoksia ja erikoisuus onkin, että perjantain jälkeen Pallo-Iirojen seuraava kotiottelu on Pitsiyön spesiaali 23.7. Välissä on kolme kovaa vierasottelua.

Kuluvan kauden Kolmosen lohkojen voittajat eivät nouse automaattisesti suoraan, vaan kolmen lohkoryhmän (A,B ja C-lohkot) paras voittaja nousee suoraan ja kaksi muuta voittajaa ratkovat keskenään toisen nousijan.

 

Kapteeni Schultz intoa piukassa - kauden avausottelu ja vastassa kasvattajaseura

Pallo-Iirojen kapteenia Otto Schultzia ei tarvitse erikseen motivoida peliä ajatellen. Vastassa on tuttu seura ja organisaatio sekä muutama tuttu nimikin.

- Voiko fiilikset olla enää paremmat. Pitkä ja värikäs preseason takana. Nyt pääsemme tekemään sitä mitä olemme koko harjoituskauden odottaneet eli pelaamaan tosipelejä. Mikä voisi olla parempi startti kuin omaa kasvattajaseuraa vastaan. Varmasti hieno päivä tulossa huomenna, Schultz hymyilee.

Schultz on samolla linjoilla valmennuksen kanssa mitä tulee Pallo-Iirojen tilanteeseen avausottelun kynnyksellä. Kapteeni ei pelannut kummassakaan valmistavassa harjoitusottelussa, mutta on todennäköisimmin pelikunnossa perjantaina.

- Mun mielestä joukkue on hyvässä kunnossa. Tottakai meillä on pelillisesti asioita joissa meidän pitää parantaa, mutta nyt keskitytään tähän tulevaan peliin ja otetaan hyvät asiat mukaan harjoitusotteluista. Tänään vielä viimeiset viilaukset huomiseen matsiin ja saamme toimimaan ne asiat, jotka eivät vielä toimineet.

Vastustajasta Schultzillakaan ei ole selvää kuvaa.

- Melko tuntematon joukkue mulle tällä hetkellä ainakin. Ilmeisesti todella nuori ja varmasti energinen jengi vastassa. Haluaa varmasti menestyä ja seuralla on tavoitteena nousta.

- Mielenkiintoisin pelaaja on varmasti TPS:n superlupaus 16-vuotias Jasper Jalonen. On pelannut jo Ykköstä edustustasolla ja myös käynyt testeissä ulkomailla, muun muassa Dortmundissa. Hyvä haaste meille nähdä, jos pelaa, mikä on tämänhetkinen kansainvälinen taso tossa iässä.

- Lisäksi voisin mainita Kasperi Tuomen, joka on vanha pelikaverini. Hän pelasi viime kaudella SalPa:ssa Kakkosta ja olimme jonkun verran ongelmissa jo silloin hänen kanssaan.

Kannattajille Schultz lähettää vielä terveiset.

- Tulkaa katsomaan peliä. Upea keli luvassa ja kaksi kovatasoista joukkuetta vastakkain. Me tarvitsemme kotiyleisön tuen. Se on meille iso etu. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.
 

Kauden avausottelu Pallo-Iirot - FC TPS U23, perjantaina 18.6. klo 18.30 Buena Vista stadionilla. Tervetuloa!