B- tyttöjen kausi SM- sarjassa alkoi ryminällä

4.6.2021

Pallo- Iirojen B- tyttöjen yhteisjoukkue pelasi SM- sarjan avausottelunsa torstaina Nummelassa. Kotijoukkue NuPS jäi pahasti raumalaisten jyrän alle, loppunumeroiden ollessa 0-7 (0-6) vieraille.

55 sekuntia oli pelattu, kun Matilda Ruohomaa siirsi maalin edestä sinikeltaiset 0-1 johtoon. Vartin kohdalla peli olikin sitten oikeastaan jo pelattu, kun Salla Suominen onnistui kerran ja Wilma Ahola kahdesti. Tilanne siis oli siinä kohtaa jo 0-4.  Jakso oli aika totaalista vieraitten pyöritystä, kotijoukkue pääsi loppua kohden välillä hyökkäämään, mutta mitään vaarallista ei Julia Aarnion vartioimalle maalille saatu syntymään. Ahola rankaisi kotijoukkuetta vielä kahdesti jakson aikana, ja tilanne tauolle mentäessä oli Iiroille 0-6.

Toisella jaksolla vierasjoukkue pudotti pelitempoaan, vaikka toisin oli sovittu. NuPS pääsi enemmän peliin mukaan, ja sai luotua myös muutamia maalipaikkoja. Iirot käytti kaikki vaihtonsa jakson aikana saaden näin mahdollisimman monelle pelaajalle ensikosketuksen SM- tasolle. Jakson ainoan maalin viimeisteli 69. minuutilla Anni Hakasalo rangaistuspotkusta.

Suurimpia onnistujia Iiroilta olivat; maalitykki Ahola, keskialuetta kontrolloinut Hakasalo sekä koko puolustuslinja Oona Mäkilä, Hertta Pietilä, Maija Karta sekä Matilda Ruohomaa.

"Isossa kuvassa oli todella tärkeää aloittaa sarja näin hyvällä tuloksella, se kantaa joukkuetta jatkossakin. Tasoero oli suuri, mutta kaikki kunnia vastustajalle; heillä on todella nuori tulevaisuuden joukkue, joka hakee kokemusta kovista peleistä ja tulee varmasti tulevina vuosina näyttämään kyntensä", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. " Aloitimme pelin, juuri kuten oli sovittu. Prässättiin lujaa ja aggressiivisesti ylhäällä. Tämä teki kotijoukkueen pelin avaamisen todella vaikeaksi, ja lukuisia riistoja tehtiin hyökkäysalueella. Lisäksi ensimmäisellä jaksolla oma pallollinen pelikin oli suhteellisen hyvällä tasolla, ja näin saatiin tehtyä nopeasti neljä maalia, ja oikeastaan "tapettiin"  koko ottelu siihen", jatkoi Koivula.

Pallo- Iirot yj Nummelassa: Aarnio/ Mäkilä- Pietilä- Karta (70' Allikivi)- Ruohomaa/ Juhola (46' Rauva)- Toivonen (79' Wallenius)- Hakasalo- Kuusisto/ Suominen (59' Smedberg)- Ahola (79' Koskinen).

Seuraavaksi Pallo- Iirot yj kohtaa ensi lauantaina 12.6  EPS:n Espoosta. Ottelu pelataan kotoisalla Buena Vista Stadionilla alkaen klo: 17:00.