Sakari Korri on valittu 2005-syntyneiden maajoukkuetapahtumaan

2.6.2021

Sakari Korri
Kuva: Sami Kivistö
Sakari Korri Kuva: Sami Kivistö

Edustusjoukkueen maalivahti Sakari Korri sai kutsun Eerikkilään vuonna 2005 syntyneiden maajoukkuetapahtumaan 6-9.6.2021.

U16-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 6.–9. kesäkuuta. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola kuvailee leiriä maajoukkue-ehdokkaiden pelileiriksi – mukaan nimettiin 64 kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia, joista tehdään neljä joukkuetta.

Joukkueet pelaavat yhdet pelit sekä 6. että 7. esäkuuta. Kolmas leiripäivä on palauttava, ja päätöspäiväksi tehdään näillä näkymin uudet joukkuejaot. Tällöin pelataan vielä yhdet pelit, joten jokaiselle joukkueelle on luvassa kolme ottelua.

– Alueturnaus jäi pelaamatta koronan takia joulukuussa, ja tämä on samankaltainen tapahtuma. Kun ei ole ollut myöskään maaotteluita ja BSM-sarjan alku viivästyi, on selvää, että minulla on valtava tarkkailu- ja tietovaje tästä ikäluokasta. Mukana on iso määrä valmentajia ja muita taustoja, jotta pystymme tarkkailemaan pelaajia mahdollisimman hyvin, Lehtola toteaa.

– Tämän takia päätimme järjestää ison pelitapahtuman, jossa on mukana paljon poikia. On myös selvää, että mukana listalla voisi olla monia muita suomalaispelaajia.

Lehtolan mukaan leirillä kerrataan maajoukkueen pelitapaa videoiden kautta, mutta ajatuksena on nähdä pelaajia pelaamassa omilla vahvuuksillaan. Pelaajat olivat varsin hyvin saatavilla, vaikkakin kymmenkunta leirille kaavailtua pelaajaa kärsii loukkaantumisista. Kahden ulkomailla pelaavan kanssa sovittiin, että he osallistuvat vasta seuraavalle leirille.

– Haluan kiittää seuravalmentajia hyvästä yhteistyöstä. Olen saanut heiltä nähtäväksi videoita, ja vaikka ajankohta on kaikille haastava, ovat kaikki suhtautuneet leirin järjestämiseen todella ymmärtäväisesti.

 

Koko juttu ja nimetty joukkue: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u16-pojat-nimetty-kesakuun-pelileirille

 

Onnea valinnasta, Sakari!