Peräti kaksitoista 06-syntynyttä sai kutsun maajoukkuetapahtumaan

8.5.2021

Johan Suominen
Päävalmentaja, Pallo-Iirot 06-syntyneet pojat
Kuva: Sami Kivistö
Johan Suominen Päävalmentaja, Pallo-Iirot 06-syntyneet pojat Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirojen 06-syntyneiden ikäluokasta peräti 12 pelaajaa sai kutsun Lännen osa-alueleirille maajoukkuetapahtumaan. Pallo-Iirojen lukumäärä oli suurin läntisen alueen seuroista yhdessä Ilveksen kanssa.

Lännen osa-alueleirille Turkuun 19.5.2021 valittiin yhdeksän Pallo-Iirojen pelaajaa ja 20.5. Tampereelle kolme pelaajaa. 06-ikäluokan päävalmentajana toimiva Johan Suominen ei peitellyt tyytyväisyyttään valittujen määrään.

- Fiilis on todella hyvä. Onhan nämä kovia lukemia Rauman kokoisesta kaupungista ja Pallo-Iirojen tasoisesta seurasta.

- Trendi on ollut nouseva viimeisten vuosien aikana näissä maajoukkueen tarkkailutapahtumissa ja ylipäätään sarjatasoilla on tapahtunut muutoksia. Tämä -06 syntyneiden ikäluokka on ensimmäisiä Pallo-Iiroissa, jotka ovat aloittaneet jalkapallon selvästi nuorempana mitä aikaisemmin. Heillä on yksinkertaisesti enemmän tunteja takana futiksen parissa ja jalkapallo on heille merkityksellimpi juttu ja se on ollut pidempään heidän perheidensä arjessa.

- Ehkä toiminta on ollut ryhdikkäämpää. Meillä on esimerkiksi joukkueessa vieläkin niitä toimijoita, jotka olivat mukana joukkueen aloittaessa eli melkein kymmenen vuotta sitten. Eetu Kaipio valmensi tätä joukkuetta vuoden ja loi sellaiset standardit, joista en halunnut lipsua, Suominen hymyilee.

 

06-syntyneet pojat pääsivät vihdoin harjoittelemaan SM-sarjaa varten

Johan Suomisen luotsaaman joukkueen harjoittelu oli pitkään tauolla koronarajoitusten vuoksi, mutta nyt joukkue on takaisin kentällä valmistautumassa tulevaa SM-sarjaa varten, joka tunnetaan nykyään Etelä-Länsiliigana. Varmuutta tosin sarjan alkamisajankohdasta ei ole.

- Nyt olemme päässeet harjoittelemaan pari kolme viikkoa sarjakautta varten. Pelaajat harjoittelivat itsenäisesti todella hyvin, mitä olimme tauolla sen kahdeksan viikkoa. Nyt valmistaudumme peleihin ja toivottavasti ensi viikolla saamme pelata Satakunnan sisällä FC Jazzia vastaan.

- Sarjakauden pitäisi alkaa kesäkuun alussa, mutta eihän näistä rajoituksista varmuudella tiedä. Voimme pelata koronan suhteen perustasolla olevien paikkakuntien joukkueita vastaan, joita ei hirveästi ole kun vastustajamme ovat Turusta, Tampereelta ja loput pääkaupunkiseudulta. Aika näyttää, mutta olen optimisti sen suhteen, että pääsemme kesäkuun alussa pelaamaan.

Suomisen joukkue on yksi kolmesta Pallo-Iirojen poikajoukkueista, jotka pelaavat maan korkeimmalla sarjatasolla.

- Olemme olleet mukana Etelä-Länsiliigassa nyt kolme vuotta. Nousimme sinne poikien ollessa 12-vuotiaita ja olemme siellä pysyneet.  Viime kausi meni todella hyvin. Alkuun oli totuttelua koviin peleihin ja tuli rumiakin tuloksia, mutta kun siinä on todella motivoituneita pelaajia niin eivät ne tulokset lannistaneet vaan päinvastoin. Teimme enemmän töitä ja nyt voimme hyvällä omatunnolla sanoa, että me kuulumme sinne, Suominen päättää.

 

Valitut pelaajat:

Turku 19.5.2021

Aaro Kainulainen

Santtu Kataja

Niilo Luovila

Sebastian Myllymäki

Rafael Ojala

Oliver Repo

Eeli Tarvainen

Juho Tupala

Vertti Valo

 

Tampere 20.5.2021

Kasper Kantonen

Tuomas Stolt

Aukusti Koivu

 

Suosittelemme katsomaan YouTube-kanavaltamme Johan Suomisen haastattelun, jossa päävalmentaja käy läpi jokaisen valitun pelaajan sekä kertoo menestyksen taustatekijöistä. Linkki täältä.