"Vihaan häviämistä yli kaiken" 18-vuotias juoksuvoimainen Markus Babb on tärkeä palanen joukkueessa

9.4.2021

Markus Babb

Kuva: Sami Kivistö
Markus Babb Kuva: Sami Kivistö

Viime kaudella Babb otti ison roolin Pallo-Iirojen laitapuolustuksessa. Vuonna 2002 syntynyt Babb on vuosi vuodelta kehittynyt ja tulevalle kaudelle väsymättömälle seuran omalle kasvatille kaavaillaan isoa roolia.

Markus Babbin koko haastattelun, jossa myös valmentaja Joel Grasson kuvailu minkälainen pelaaja hän on, löydät Pallo-Iirojen YouTube-kanavalta täältä.

- - -

Miesten edustusjoukkue on tällä hetkellä omatoimisella jaksolla. Pelaajat ovat saaneet omat ohjelmansa jatkaakseen hyvää työtä, jota talvikaudella on tehty fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

- Olen tehnyt enemmän kestävyys- ja voimapuolta kotona. Lenkkeilyä miltei päivittäin ja myös nopeutta olen harjoitellut päävalmentajan ohjeiden mukaisesti. Sen lisäksi olen tehnyt omatoimisesti harjoituksia, kertoo Markus Babb, joka oli testeissä joukkueen ykkönen kestävyyspuolella.

Viime kaudella Babb pelasi ensimmäiset miesten pelinsä Kakkosessa. Lopulta pelejä kertyi vyölle mukava määrä. Kausi oli opettavainen, vaikka päättyikin pettymykseen.

- Se oli uusi kokemus mulle. Oli mukavaa päästä isompiin peleihin pelamaan. Eihän siihen tyytyväinen voi kuitenkaan olla kun pelit menivät joukkueella huonosti. Kehitettävää on. Kiva oli kuitenkin pelata ja jossain isoissa peleissä tuli onnistumisiakin, Babb muistelee.

 

"Vahvuuteni on juoksuvoimassa"

Edustusjoukkueen valmentaja Joel Grasso on valmentanut Markus Babbia niin junioreissa, reservijoukkueessa kuin nyt edustusjoukkueessa. Valmentajan ja pelaajan näkemykset Babbin vahvuuksista ja myös kehittämisen kohteista osuvat yksiin.

- Olen juoksuvoimainen pelaaja ja tykkään mennä ylös alas laitaa pitkin. Jaksan juosta ja olen aina valmis ottamaan pallon ja viemään sitä eteenpäin. Kehittämistä on etenkin fyysisellä puolella. Voimaa tarvitaan lisää miesten peleihin. Huolellisuutta voisi olla lisää pallon kanssa.

Joel Grasso näkee, että Babbilla on mahdollisuus edetä jalkapalloilijana pitkälle.

- Markus on kilpailuhaluinen ja persoonana sellainen, että haluaa aina voittaa. Hän antaa itsestään kaiken joukkueelle. Babb on urheilullinen ja omaa hyvät fyysiset ominaisuudet. On nopea ja todella kestävä jopa ihan kansallisen tason mittareilla, Grasso kuvailee.

- Sen lisäksi Markus vaatii itseltään kentällään paljon. Voittamisen halu on valtava. Motivoitunut harjoittelija kaiken lisäksi.

- Mun mielestä Babb pystyy saavuttamaan hyvinkin korkea tason. Hän on pelannut nyt vasta reilun vuoden miesten sarjoja ja aika näyttää miten fysiikka kehittyy vielä varsinkin voimapuolella. Uskon, että hänellä on ainakin kansalliselle tasolle hyvät mahdollisuudet edetä jalkapalloilijana. Toivon mukaan näemme hänet vielä ylemmilläkin sarjatasoilla, Joel Grasso lisää.

 

Kilpailu pelipaikoista on kova - tavoitteena on raivata paikka avauksesta

Henkilökohtaiseksi tavoitteeksi Babb asettaa saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Nuori mies tietää kuitenkin, että ilmaiseksi sitä ei ole tulossa.

- Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Kilpailu on kuitenkin kovaa laitapuolustajien keskuudessa varsinkin kun Juho Torkkeli on kuntoutunut ja Aleksi Toivonen tuli viime kaudesta uutena pelaajana mukaan. Kaikki haluavat saada peliaikaa, joten hienoa nähdä mitä se tuo tullessaan.

- Joukkueena haluamme tietysti saada paljon paremman kauden mitä viime kausi oli. Nousua mielestäni tavoittelemme. Olemme harjoitelleet kovaa.

Mitä tavoitteisiin jalkapalloilijana tulee, niin Markus Babb linjaa seuraavasti.

- Olen pienestä pitäen tykännyt pelata jalkapalloa. Haluan pelata mahdollisimman kauan ja mahdollisimman korkealla tasolla, jos vaan sinne pääsen. Siihen pyritään, mutta tärkeintä on että pääsen pelaamaan jalkapalloa joka viikko.

Kova voitontahto näkyy nuoressa pelimiehessä ja tappioihin Babb suhtautuu aina tunteella.

- Vihaan häviämistä yli kaiken. Saattaa mennä päivä, tai viikko, pilalle jos häviämme. Tykkään ennemmin voittaa, Babb päättää hymyillen.