"Parasta huoltajan työssä on olla pelaajien kanssa ja auttaa heitä"

13.3.2021


19-vuotias Ali Akram aloittaa toisen kautensa Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen huoltajana. Vuonna 2015 turvapaikanhakijana Suomeen tullut Ali opiskelee lukiossa, josta hän kirjoittaa ensi vuonna. Kuka on Ali Akram ja mitä kaikkea huoltajan työt pitävät sisällään?

Ali Akramin haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan Pallo-Iirojen Youtube-kanavalta.

Miesten edustusjoukkueen huoltajana toimii 19-vuotias Ali Akram. Vuonna 2015 Suomeen isänsä kanssa saapunut Akram opiskelee lukiossa, josta hän kirjoittaa ensi vuonna. Tämän lisäksi Ali opiskelee pianonsoittoa musiikkiopistolla.

Pallo-Iirojen huoltajana Ali aloitti viime kaudella. Mitä kaikkea huoltajan työ pitää sisällään? Entä mikä on parasta?

- Onhan siinä paljon erilaisia tehtäviä. Pelipäivinä varusteiden peseminen, valmentajan auttaminen harjoituksissa tarpeen vaatiessa ja yleisesti kaikkien varusteiden huoltaminen niin, että ne ovat kunnossa kun niitä tarvitaan.

- Tapahtumien määrä viikossa vaihtelee. Neljä tai viisi, joskus kolme. Valmentajan ohjelman mukaan mennään.

- Parasta huoltajan työssä on olla pelaajien kanssa ja auttaa heitä. Mä tykkään kaikesta tässä.

Osa edustusjoukkueen pelaajista käy samaa lukiota Alin kanssa.

- Kyllä, päivällä olemme lukiokavereita ja illalla olen heidän huoltajansa, Ali naurahtaa.

 

Lääketiede kiinnostaa

Lukiossa opiskeleva Ali on oppinut nopeasti suomenkielen. Vuoden päästä on tarkoitus kirjoittaa ja sitten tavoitteena on aloittaa opiskelut lääkäriksi. Ali Akram on myös lahjakas pianonsoittaja. Hän aloitti harjoittelemaan neljä vuotta sitten. 

- Aloitin viime vuonna opiskelemaan pianonsoittoa musiikkiopistolla. Kerran viikossa mulla on pianotunti ja kerran viikossa teoriatunti. Sen lisäksi soitan toki myös omalla ajalla.

Missä Ali näkee itsensä kymmenen vuoden kuluttua?

- Vaikea kysymys. Ehkä mulla on oma työ. Oma koti. Ja mullakin on oma perhe. Nämä tulevat mieleen, Ali kertoo.

 

"Äärettömän mukava ihminen, tunnollinen, ahkera ja positiivinen"

Päävalmentaja Kimmo Hörkölle Ali tuli tutuksi jo viime kaudelta. Nuoresta miehestä on ollut suuri apu joukkueelle.

- Ali on äärettömän mukava ihminen, tunnollinen, ahkera ja positiivinen persoona. Vaikka Ali on aika hiljainen ja rauhallinen niin hän on sulautunut koppielämään oikein hyvin.

Persoonana Ali on ihminen, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen.

- Hän tulee hyvin toimeen pelaajien ja toimijoiden kanssa. Huoltajana tärkeä apukäsi, hän mahdollistaa omalla tekemisellään harjoitusten sulavan läpiviennin eli Ali auttaa harjoitusten organisoinnissa.

- Tarpeen vaatiessa hän myös videokuvaa meidän harjoituksia ja pelejä, joista on iso apu joukkueelle. Kentän ulkopuolella Ali Akram on pukukopin herra ja varustevastaava.

- Henkilökohtaisesti voin sanoa, että hän on helpottanut tekemistäni joukkueen parissa viime elokuusta lähtien kun tulin päävalmentajaksi. Tiedän, että mulla on ahkera ja luotettava huoltaja, joka on poikkeuksetta aina valmiina auttamaan, Hörkkö kehuu.