Aleksi Arvela U18-maajoukkuekomennuksestaan: "Aika mahtava kokemus"

3.3.2021


Pallo-Iirojen puolustaja Aleksi Arvela sai kutsun U18-maajoukkueeseen. Maaliskuun vaihteessa viikonloppuleirillä Eerikkilässä ollut Arvela sai kokemuksen missä menee taso vuonna 2003 syntyneiden osalta.

Aleksi Arvela kuului viime kaudella Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen runkomiehistöön. Loppua kohden koko ajan pelaamistaan parantanut Arvela sai lopulta palkinnon ja kutsun ikäluokan 2003 maajoukkueleirille.

- Kokemuksena leiri oli aika mahtava. Aina olen sinne halunnut päästä ja nyt pääsin kokeilemaan sekä katsomaan millainen taso vuonna 2003 syntyneiden parhaimpien kanssa on.

Millainen taso oli?

- Kova oli taso. Ajattelen, että pärjäsin siellä suhteellisen hyvin. Toki paljon on vielä asioita joita pitää kehittää, mutta ihan hyvin meni.

Topparina ja laitapuolustajana pelaava Arvela tietää vahvuutensa.

- Tykkään enemmän puolustaa kuin hyökätä. Viihdyn puolustuspäässä ja tykkään kamppailla palloista. Leiriltä sain pääasiassa rakentavaa ja hyvää palautetta. Tietysti valmentajat eivät ehdi yhteen pelaajaan leirin aikana hirveästi keskittyä, Arvela lisää.

 

Leirikomennus toi valtavasti boostia Arvelan arkitekemiseen

Poikapuolella maajoukkuekomennukset eivät ole kovin yleistä herkkua. Viimeksi U18-maajoukkueen matkaan Pallo-Iirot pelaajista kutsun ovat saaneet Niklas Kuusio ja Juho Lehtonen. Kuinka paljon virtaa kutsu oikeasti tuo nuoren miehen harjoitteluun?

- Kyllähän tämä on aikamoinen lisämotivaattori harjoitteluun. Innolla seuraaviin harjoituksiin ja myös tulevaa kautta kohti. Toivottavasti pääsen uudestaankin.

Tavoitteet jalkapalloilijana Aleksi Arvela on laittanut korkealle.

- Nyt pelataan ja painetaan kovasta hommia täällä ja autetaan joukkuetta. Mahdollisimman korkealle haluan päästä jalkapalloilijana. Ulkomaille asti.

Viime kaudella Arvela debytoi vakituisesti miesten peleissä. Nuori puolustaja näki, että alkuvaikeuksien jälkeen miesten pelit alkoivat sujumaan paremmin.

- Alku oli hankala. Nuori poika isojen miesten peleissä. Parani koko ajan loppua kohti ja kauden edetessä pääsin hyvin joukkueeseen mukaan. Myös tulevalla kaudella Kolmosessa on varmasti hyviä pelejä tulossa. Meillä on nyt hyvä joukkue ja hyvä juttu käynnissä tällä hetkellä.

 

Joel Grasso - vaativa kentällä ja rento kentän ulkopuolella

Miesten edustusjoukkueen valmentaja, myös reservin päävalmentajana toimiva, Joel Grasso on valmentanut pitkään Arvelaa. Yhteinen matka vuonna 2003 syntyneiden ikäluokassa on kestänyt jo kymmenen vuotta.

- Allu on lahjakas ja nuori pelaaja, jonka vahvuudet ovat erityisesti puolustuspelaamisessa. Sen näkee hänestä, että hän tykkää puolustaa. Henkisellä puolella Arvela on johtajatyyppi. Uskaltaa avata suutaan myös kokeneiden tai uusien pelaajien parissa. Se on selkeä vahvuus Aleksilla, valmentaja Grasso kuvailee.

Entä miten Arvela kokee yhteistyön Grasson kanssa?

- Kentän ulkopuolella Joel on rento. Kentällä hän tosissaan haluaa auttaa meitä pelaajia kehittymään. Haluaa myös kehittyä valmentajana ja olen kiitollinen siitä, että hän on vielä täällä Raumalla. Varmasti kysyntää on muuallakin, Arvela pohtii.

Aleksi Arvelan haastattelu YouTube-kanavallamme.