Täysi pistepotti karkasi jälleen

1.8.2015


Ottelussa Maskun Palloseuraa vastaan raumalaismiehistö koki jälleen deja vu-hetken, kun voitto karkasi loppuhetkillä. Pisteet tasattiin luvuin 2-2 (1-0). Iiroilta maalasivat Mikko Valtanen ja Juho Patola.

Pallo-Iirot oli ottamassa elintärkeitä pisteitä Taponkedon kentällä Maskun vieraana, kunnes jo tutuksi tullut kaava toistui jälleen. 85. minuutilla Toni Kuisma unohtui vapaaksi rangaistusalueen sisällä ja Kuisma puski keskityksen oikeaan alanurkkaan millintarkasti.

Iirot oli ensimmäistä varttia lukuunottamatta selkeästi parempi joukkue tänään, mutta tälläkään kertaa se ei riittänyt. Uudella ryhmityksellä otteluun lähtenyt joukkue pystyi luomaan ottelussa lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta maalinteko oli sietämättömän vaikeaa. Kärkipari Stanley Ukwuoma-Juho Patola pääsivät kumpainenkin kokeilemaan todennäköisesti pelin tappanutta 1-3 -osumaa, mutta kun ei niin ei. Taas nähtiin kuitenkin, että kun itse ei tee niin vastustaja tekee.

Ottelun alku oli äärimmäisen vaikea ja Masku hyödynsikin tilanteen jo viidennellä minuutilla Kari-Pekka Koivusen puskettua 1-0 -maalin. Pikku hiljaa maalin jälkeen Iirot alkoi saamaan peliään käyntiin ja pelaajat pääsivät paremmin sisään uuteen ryhmitykseen.

Painetta saatiin luotua säännöllisesti Maskun päähän Patola-Ukwuoma -duon ollessa aktiivisesti pelissä mukana pitäen puolustuksen kiireisenä. Tärkeä pukukoppi maali tuli lopulta 43. minuutilla. Jonas Nyholm vapautti maailmanluokan syötöllä pystyjuoksun tehneen Antti Horjanheimon, jonka nappikeskitys löysi Mikko Valtasen ja pallo maaliin.

Patolan johtomaali ei riittänyt voittoon

Nousujohteinen peli jatkui toisella jaksolla, ja maalipaikat seurasivat toistaan Iirojen vyörytessä maalille. Masku ei saanut käytännössä paikan paikkaa toisella jaksolla hyvän puolustuspelin ansiosta. Valmennusjohto vaihtoi puoliajalla kentälle uuden hankinnan Tuomo Ruotsalaisen, joka tuli topparin tontille Vasile Marchisin tilalle.

Noin tunnin kohdalla Konsta Siivonen vapautti Patolan puoliksi läpi vasemmalta laidalta. Patola ajoi röyhkeästi maalille ja siirsi vielä ohi maalivahti Ville Seppäsen ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Kuten todettua paikat oli tappaa peli ja iskeä kolmas osuma, mutta seuraavan maalin teki lopulta Masku.

Tämän kauden perisynti eli nukahdukset puolustuspäässä maksoivat tänäänkin kaksi pistettä. Positiivista kuitenkin oli, että paikkoja pystyttiin luomaan ja kahden kärjen taktiikka mahdollisti pidemmät hyökkäykset. Myös keskialue pysyi vahvasti Iirojen hallinnassa. Taistelu kuitenkin jatkuu ja seuraava ottelu on ensi viikon torstaina Äijänsuolla sarjakärki GrIFK:a vastaan.

Ottelun foto/kuvagalleria täältä.