Maalivahtitilanteeseen ratkaisu - Naisten joukkueelle kovan luokan vahvistus

11.2.2021

Jimi Soinila @sportraitsbyjimi
Jimi Soinila @sportraitsbyjimi
Jimi Soinila @sportraitsbyjimi
Jimi Soinila @sportraitsbyjimi

Naisten ykköseen valmistautuva Pallo-Iirojen naisten joukkue sai ilouutisia, kun maalivahtiosastolle löytyi kova nimi. Kolme kuukautta kestänyt piiina maalivahdin löytymisestä on vihdoin ohitse.

Viime kaudella Kansallista liigaa Ilveksessä pelannut Kiira Kaivola on naisten joukkueen uusi maalivahti. Kaivola käi viime kaudellakin Raumalla pelaamassa yhden pelin farmisopimuksen kautta. Tuolloin Iirot tasasi pisteet HauPan kanssa maalein 1-1. Viime kaudella 21-vuotias veskari pelasi yhdeksässä Kansallisen liigan ottelussa ja neljässä Suomen Cupin pelissä. Sitä edeltävällä kaudella hän oli Ilveksessä ykkösmaalivahdin roolissa, pelaten 14 ottelua. Kaivola on myös pelannut Suomen tyttömaajoukkueissa. Hän ilmoitti viime kauden jälkeen lopettavansa uransa Liiga-Ilveksessä opiskelujen vuoksi. Mutta hyvässä hengessä käytyjen neuvottelujen jälkeen Ykkösessä pelaaminen saatiin soviteltua opiskelujen ehdoilla nuoren maalivahdin ohjelmaan.

"Suunnitelmissani tämän kauden piti olla jalkapallon suhteen pikemminkin välivuosi, mutta kun Pallo-Iiroista tarjottiin sopimusta, olin heti kiinnostunut mahdollisuudesta. Odotan innolla alkavaa kautta ja toivon todella, että pystyn omalla kokemuksellani auttamaan joukkuetta saavuttamaan hyviä tuloksia", kommentoi Kaivola sopimustaan Iiroihin.

Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula iloitsi sopimuksesta: "Tämä oli kolmen kuukauden painajaisen päätös. Todella iso kivi putosi sydämeltä, kun Kiira ilmoitti olevansa valmis sopimukseen. Pelaavan maalivahdin puuttuminen joukkueesta toi isoja haasteita. Naisjalkapallossa muutenkin maalivahtien vähyys on ongelma, ja nuorista tyttömaalivahdeista täytyisi pitää hyvää huolta, jotta saataisiin turvattua jatkuvuus silläkin osastolla", Koivula kommentoi ja jatkaa, "Kiira on ykkösen tasolle todella kova vahvistus ja siltä osin tilanne on loistava. Tiedän että häntä kyseltiin moneen muuhunkin seuraan, mutta me pystyimme rakentamaan paketin joka sopii Kiiran elämäntilanteeseen. Se ratkaisi asian."

Naiset ovat nyt harjoitelleet puolitoista kuukautta neljä kertaa viikossa. Pääsääntöisesti harjoitukset ovat olleet yhteisiä SM-karsintaan valmistautuvan B-tyttöjen joukkueen kanssa. Pelaajasopimuksia on  nyt tehtynä 14 kappaletta ja muutamia tullaan vielä lähiaikoina julkaisemaan. Lopullinen sarjaohjelma on valmis ja julkaistaan näinä päivinä. Ohjelman mukaan raumalaiset aloittavat kautensa Oulussa ONS:n vieraana.