Sofia Määttä valittiin Vuoden tyttöpelaajaksi – Rauman kaupungilta myös palkinto

6.12.2020

(Kuva: Sami Kivistö)
(Kuva: Sami Kivistö)

Tampereen Ilvekseen syksyllä siirtynyt Pallo-Iirojen kasvatti Sofia Määttä sai upeita huomionosoituksia hienosti sujuneesta kaudestaan.

Kotimaisen jalkapallokauden päättänyt perinteinen Captain's Ball -palkintogaala toteutetiin tänä vuonna poikkeusjärjestelyin torstaina 3.12. Tapahtumassa julkistettiin mm. kauden parhaat pelaajat, erotuomarit, valmentajat ja taustavaikuttajat. Vuoden 2020 tyttöpelaajaksi valittiin Pallo-Iirojen kasvatti Sofia Määttä.

Syyskuussa 16 vuotta täyttänyt Määttä pelasi vielä kesällä P-Iiroissa B-tyttöjen SM-sarjaa ja naisten Ykköstä. Hän laukoi osumia kauden aikana yli yhden maalin keskiarvolla ottelua kohti. Loppukaudella nuori lahjakkuus siirtyi Ilvekseen ja pääsi debytoimaan Kansallisessa Liigassa. Naisten korkeimmalla sarjatasolla kertyi kolme ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Lisäksi tilastohin tuli maajoukkue-edustuksia 2003- ja 2004-ikäluokissa.

Miltä valinta Vuoden tyttöpelaajaksi tuntuu ja osasitko yhtään aavistaa, että kausi 2020 tulee huipentumaan näin hienoon tunnustukseen?

-En kyllä lainkaan odottanut tällaisen valinnan osuvan omalle kohdalleni. Hienolta tietenkin tuntuu ja tästä saa lisämotivaatiota myös tulevaisuutta varten.

Jalkapallon lisäksi arki Tampereella sujuu opiskelun merkeissä Sammon urheilulukiossa. Taustalla toimii myös Tampere Football Academy (TFA), joka mahdollistaa nuorille pelaajille laadukkaan harjoittelun opintojen ohella.

-Nyt on ensimmäinen lukuvuosi meneillään ja koulunkäynti on talven aikana keskeisessä osassa. Tässä samalla alamme kuitenkin Ilveksen kanssa jo treenaaman ja valmistautumaan kohti ensi kautta, Sofia kertoo.

Palkitsemiset eivät loppunut vielä tähän, sillä 6.12. itsenäisyypäivänä julkistettiin Rauman kaupungin sivistysvaliokunnan myöntämät stipendit kulttuurin, urheilun ja nuorisotyön saralla kunnostautuneille henkilöille. Sofia Määttä arvostettiin Raumalla vuoden parhaaksi tyttöurheilijaksi, josta hän saa 300 euron stipendin. Perusteluissa nousi esille jalkapallon lisäksi myös yleisurheilun harrastaminen ja sen myötä monipuolisuus urheilun lajivalikoimassa.

Pallo-Iirot onnittelee Sofiaa näistä palkinnoista ja hienosti sujuneesta kaudesta! Toivotamme myös menestästystä opintoihin, sekä tsemppiä seuraavaan jalkapallokauteen valmistautumiseen.