Kausiyhteenveto: C14-pojilla kehityskelpoinen ikäluokka ja vahvat näytöt sarjapeleissä

28.11.2020

(Kuva: Iida Arvo)
(Kuva: Iida Arvo)

Pallo-Iirojen C14-poikien kausi 2020 oli tuloksellisesti hyvä. Raumalaisten esitykset ja sarjasijoitukset kestävät vertailun jopa maamme suurseurojen kanssa.

P-Iiroista muodostetut joukkueet osallistuivat menneellä kaudella Liiga Etelä -sarjaan, Ykköseen, sekä 8v8 -sarjaan. Kahdessa ylimmässä, eli Liigassa ja Ykkösessä sijoitus oli syyskierroksen jälkeen seitsemäs. Molemmat joukkueet siis säilyttivät sarjapaikkansa selvästi.

-Olen kyllä tyytyväinen kauteen kokonaisuutena ja joukkueet venyivät hienosti omissa sarjoissaan. Näiden tulosten ja sijoitusten ansiosta pääsemme myös seuraavallakin kaudella koviin sarjoihin, missä vastustajat ovat ihan Suomen huippuluokkaa, vastuuvalmentaja Johan Suominen sanoo.

Pallo-Iirojen poikia osallistui kauden aikana Palloliiton pelaajakehtitystapahtumiin, kuten Eerikkilässä järjestettyyn Huuhkajaturnaukseen. Lisäksi raumalaisseuran 2006-ikäluokasta muutama pelaaja sai kutsun loppuvuonna U15-leiritykseen.

-Liitto alkaa satsaamaan jo 14-vuotiaissa määrätietoisesti pelaajatarkkailuun. Meiltäkin 12 nuorta oli mukana näissä ympyröissa, osa jopa useampaan kertaan. Sieltä saatu palaute on ollut hyvää ja pelaajakehityksen kannalta hyödyllistä, valmentaja Suominen kertoo.

Valmistautuminen uuteen kauteen on hyvässä vauhdissa ja Suominen jatkaa poikien luotsina tulevallakin sesongilla. Minkälaisin odotuksin voidaan lähteä vuoteen 2021?

-Harjoittelemme ensi kaudella neljänä iltana ja kahtena aamun viikossa. Aamuharjoittelumahdollisuudet ottivat yläasteikäisillä kehitysaskeleen täksi kaudeksi ja tästä kiitos kuuluu Rauman kaupungille.

Mitään yksittäisiä tulostavoitetta ei valmennus ole ensi kauteen asettanut. Sen sijaan tarkoituksena on jatkossakin kehittää mahdollisimman monta hyvää Iirolaista jalkapalloilijaa.

-Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meillä onneksi on iso kasa motivoituneita pelaajia ja todella kova tiimi valmentajia ja muita toimijoita, Johan Suominen tiivistää.