Naiset pistejakoon HauPan kanssa

22.8.2020Lauantaina pelattiin Äijänsuolla taas Naisten ykköstä. Pallo-Iirot ja HauPa päätyivät 1-1 tasapeliin

Kertoo pelin luonteesta paljon jos vierasjoukkue juhlii tasapeliä kuin voittoa ja kotijoukkue lähtee päät painuksissa loppuverrytteelyyn. Näin kävi lauantaina Äijänsuon stadionilla. Ensimmäinen jakso oli pelillisesti melko tasainen. Iiroilla oli nihkeä pelin alku, paljon hätäilyä ja harhasyöttöjä. Jakson loppua kohden ote sitten parani ja muutamia paikkojakin saatiin aikaiseksi. Tauolle mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

Kotijoukkueelta puuttui rosterista kaksi alakerran luottopelaajaa: Sanni Välilä ja Niina Rokosa. Kuitenkin laaja rinki näytti taas voimansa ja paikat täytettiin hyvin. Poissaolot eivät aiheuttaneet ongelmia Iiropuolustukselle. Kokoonpanossa oli viisi B-tyttöä, joista avauksessa Janna Virtanen, Sofia Määttä ja Anni Hakasalo. Iirojen maalin viimeisteli parhaana palkittu, kärki, Anni Hakasalo, Sofia Määtän hienosta esityöstä 51. minuutilla. Vieraat kuitenkin onnistuvat kuusi minuuttia myöhemmin tasoittamaan maalinedushässäkästä, jossa Iirojen puolustukselle tuli kommunikaatiokatkos. Maalin viimeisteli Katariina Kuivamäki.

Toinen jakso oli Iirottarien melkoista myllytystä, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Myös HauPalla oli muutamia hyviä paikkoja vastahyökkäyksistään. Kummankin joukkueen maalivahdit nousivat tärkeään osaan toisella jaksolla, eli HauPan Kiia Tefke ja Iirojen maalilla ollut Iveksen Liigavahti Kiira Kaivola. Lisää maaleja ei enää nähty ja näin ottelu päättyi 1-1 (0-0) pistejakoon. Iirot putosi pykälän sarjataulukossa, ollen nyt sijalla viisi.

"Taas hieman harmittaa yksi piste, kun kolme oli saatavilla. Mutta varmaan kun nukkuu yön yli, niin se pistekin tuntuu paljon paremmalta. Asenteesta ei ollut mikään kiinni, pelaajat antoivat kentällä kyllä kaikkensa, sen näki. Myös toisen jakson vahva hallinta oli hyvä asia, vaikka sitä toista maalia ei saatukaan aikaiseksi", kertoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ja jatkoi "Viikon päästä haastamme ylivoimaisen sarjakärjen, HPS:n. Emme lähde peruuttelemaan, vaan pistämme heidät kunnolla puntariin. Siinä pelissä meillä ei ole kuin voitettavaa. Toivottavasti yleisö löytää tiensä silloin Äijänsuolle. Siitä ei vastus tällä kaudella enää parane".

Ensi sunnuntaina 30.8 saapuu Pallo-Iirojen vieraaksi ylivoimainen sarjakärki HPS Helsingistä.

Ottelu alkaa Äijänsuon stadionilla klo 15:00. Tervetuloa!