ÅIFK rankaisi ottelun lopussa

24.7.2015


Pitsiyön Spesiaali ei pettänyt tälläkään kertaa. Upea tapahtuma, aurinkoinen sää, yli 600 ihmistä ja mahtava tunnelma. Pallo-Iirojen raskas taival Kakkosen Läntisessä lohkossa sai kuitenkin jatkoa ja näin vierailija ÅIFK vei ottelun lopun terävyyden ansiosta kaikki kolme pistettä Turkuun.

Pitsiviikon perjantaille kertyneet pilvet väistivät juuri ennen ottelun alkua ja ledendaarista tapahtumaa päästiin viettämään upeissa olosuhteissa. Aurinko paistoi ja yleisöä oli kertynyt lehtereille hienosti 601 henkeä.

Ottelu alkoi Pallo-Iirojen vahvalla painostusjaksolla. Peliin tuli selkeästi latautunut joukkue ja ottelun alussa Pallo-Iiroille siunaantui erikoistilanteita. Muutaman ottelun maalittomassa putkessa olleelle kapteeni Juho Patolalle avautui ensimmäisen vartin paras paikka kun Jonas Nyholm riisti pallon ja pelasi Patolan nokikkain maalivahti Ville Sepän kanssa. Aurinkoterassilla upeasti koko ottelun ääntä pitäneen kannattajaryhmän hampaissa tänään ollut Seppä kuitenkin hoiti tilanteen hienosti ja ÅIFK säästyi takaiskulta.

Muutama minuutti Patolan läpiajosta ja vuorostaan Nyholm antoi itse hankkimansa vapaapotkun, mutta pallo päätyi niukasti maalinkatolle. ÅIFK kesti kotijoukkueen alkurynnäkön ilman takaiskuja ja sai pikkuhiljaa rakennettua vaarallisia tilanteita Pallo-Iirojen maalille. Etenkin Vasile Marchiksen tilalle tullut nuori Severi Kankkunen katkoi muutamaan otteeseen vaarallisia palloja. Myös maalivahti Mikko Laaksonen otti pari tärkeää torjuntaa eikä vierasjoukkue päässyt iskemään elintärkeää avausmaalia.

Stanley Ukwuomalle avautui loistava paikka reilun puolen tunnin kohdalla kun ÅIFK:n puolustajan palautus epäonnistuu ja Stanley pääsi kärkkäänä väliin. Yleisön harmiksi pallo leijaili niukasti yli maalin. Ensimmäisen puolikkaan lopussa ÅIFK:n paras pelaaja Demba Camara pääsi nokikkain Laaksonen kanssa, mutta Laaksonen näytti parastaan.

Pallo-Iirot aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti, mutta ÅIFK oli parempi viimeiset 20 minuuttia. Tauolle mentiin oikeutetuissa lukemissa, vaikka kummalla oli paikat iskeä johtomaali.

 

Toiveet nousevat katsomossa

Pallo-Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen piiskasi tauolla joukkueensa uudelleen iskuun. Vahva sisääntulo toiselle puoliajalle palkittiin kun Juho Patola pelasi vahvasti boksin sisällä ja ÅIFK-puolustaja kaatui pallon päälle. Tuomari vihelsi käsirikkeen ja kapteeni itse laittoi pallon verkon perukoille. Vapautuneet tuuletukset ja Äijänsuon hornankattilan desibelit nousivat tavallista korkeammaksi.

Maalin jälkeen kummallakin joukkueella on loistopaikat. Sekä Demba Camaralla että Juho Patolalla oli paikat lisätä maalisaldoaan, mutta kummassakin päässä maalivahdit pitivät torjunnoillaan tilanteen 1-0:ssa.

Aurinkoterassilla koko ottelun äänekkäästi Pallo-Iiroja loppuun asti kannustanut Hakrin kannattajat viritteli chanttejaan ja yleisössä heräsi toive, että Pitsiyöhön lähdetään kolme pistettä rikkaampana.

 

Camara teloi Laaksosen pois pelistä

Pallo-Iirojen kannalta ikävä tilanne sattui 64 minuutilla kun myöhässä nappulat edellä tilanteeseen tullut Demba Camara törmäsi Iirojen maalilla vahvan ottelun pelanneeseen Mikko Laaksoseen. Törmäys ei näyttänyt tahalliselta, mutta sen seurauksena Laaksonen joutui yrityksestä huolimatta keskeyttämään pelin. Camara selviää varoituksetta ja Laaksonen lähti pelin jälkeen kuvattavaksi sairaalaan. Panu Erama vaihdettiin maalinsuulle.

Päävalmentaja Pasi Lehtonen toi lisää energiaa kentälle ja vaihtoi vahvasti keskikentällä pelanneen Aake Rapalan Konsta Siivoseen 73 minuutilla ja heti perään Stanley Ukwuoman tilalle Kimmo Hörkön.

Vaihtojen jälkeen Konsta Siivonen rakensi näppärästi paikan Juho Patolalle, mutta Ville Seppä torjui alanurkasta reaktiotorjunnalla.

 

ÅIFK rinnalle ja ohi

Turkulaiset eivät suostuneet antamaan raumalaisille juhlia ilmaiseksi. Ensin laidasta pelattiin keskitys maalille ja vapaaksi unohtuneella Camaralla oli helppo työ laittaa pallo varmasti maaliin. Kotijoukkue tuntui lamaantuvan takaiskusta ja reilu 5 minuutin päästä pallo kaivettiin toistamiseen Pallo-Iirojen rysästä. Tällä kertaa Juho Salmiselle annettiin liikaa tilaa ja mies toimitti pallon varmasti takanurkkaan.

Ottelu näytti jo ratkeavan kun 89 minuutilla Camara iski toistamiseen maalinedushässäkän jälkeen ja valotaululla paloi 1-3 lukemat. Se riitti ymmärrettävästi osalle yleisöstä, mutta pieni toivon kipinä heräsi Niklas Kuusion kaventessa lisäajalla. Pallo-Iirot sai vielä lopussa kaksi kulmaa, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita syntynyt. Näin ÅIFK:lle täysi potti ja kotijoukkueen kurimus putoamistaistelussa syventyi. Onneksi pelejä on vielä monta jäljellä.

Tapahtuma oli tulosta lukuunottamatta upea ja yleisöä hienosti 601henkeä. Pallo-Iirot kiittää! Erityiskiitos vielä kannattajaryhmälle koko pelin kestäneestä tuesta.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina Maskun vieraana.

- - -

Ottelun maalikooste ja päävalmentaja Pasi Lehtosen & kapteeni Juho Patolan haastattelut ja Niklas Kuusio henkilökuva löytyvät täältä.

Kuvakooste / foto täältä.