B-tytöt kävivät ryöstöretkellä Jyväskylässä

10.8.2020


B-tyttöjen yhteisjoukkue pelasi sunnuntaina SM-sarjaottelun sarjakakkosta JyPK:a vastaan. Pisteet matkasivat satakuntaan 1-2 (0-1) tuloksella.

Iirot voitti keskiviikkona sarjakolmosen ONS:n Raumalla ja nyt siis sarjakakkosen JypK:n vieraissa. Sarjataulukossa Iirot nousi viidenneksi. Tilanne on kärjen eli HJK:n takana on todella tasainen, sillä viisi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi tasaisesti, mutta melko pian vieraat ottivat kuskin paikan. Hyökkäykset vyöryivät molempien laitojen kautta; Jasmin Ylikraka oli vasemmalla pitelemätön koko ottelun ajan ja oikealla Amelia Luotonen oli myös vaarallinen. Jo 10. minuutin kohdalla Jenna Koivisto sai lauottua pallon verkkoon ruuhkatilanteesta maalin edessä. Sitä ennen oli jo kolme laukausta blokattu JyPK-puolustuksen toimesta. Jakson edetessä vierasjoukkue vain vahvisti hallintaansa ja loi useita hyviä maalintekopaikkoja. JyPK tyytyi lähinnä nopeisiin vastaiskuihin, jotka Iiropuolustus hoiti mallikkaasti. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty paikoista huolimatta.

Toinen jakso alkoi pienellä sekaanuksella Iiroleirissä ja jyväskyläläiset pääsivät tasoittamaan pelin numeroiksi 1-1. Maalin viimeisteli Tiia Immonen. Tästä Iirot vain sisuuntui lisää ja otti jälleen pelin hallintaansa. Paikkoja alkoi syntyä jälleen tasaiseen tahtiin. Hyökkäykset tulivat enimmäkseen vasemmalta Ylikrakan kautta, mutta myös keskellä Anni Hakasalo ja Wilma Ahola aiheuttivat ongelmia kotijoukkueen puolustukselle. Voittomaali kuitenkin syntyi epätavallisesti suoraan kulmapotkusta, jonka Jassu Ylikraka antoi vasemmalta puolelta. Pelikello näytti siinä kohtaa 60 minuuttia. Iirot jatkoi samalla tavalla ja paikkoja lisämaaleihinkin tuli, mutta viimeistelyssä ei enää onnistuttu. Aivan ottelun lopussa JyPK sai vieraitten maalilla aikaan pienen hässäkän, mutta tilanteen torjui alanurkasta kulmaksi, hyvin pelannut Iirovahti Julia Aarnio. Iiroilta puuttui ottelusta viikonloppuna kaksi SM-kultaa yleisurheilussa voittamassa käynyt Sofia Määttä, ja luottopelaaja Mira Pärssinenkin jouduttiin vaihtamaan jo puolen tunnin pelin jälkeen pois.

"Näyttää siltä, että kun kun vastustaja kovenee, niin pelimme paranee. Nyt olemme voittaneet näistä kovimmista vastustajista jo kaksi ja se pahin, eli HJK on viikon päästä vastassa", kertoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula." Ja taas pääsen kehumaan tätä joukkueen tasaisuutta, sillä tänäänkin puuttui käytännössä kaksi vakiopelaajaa. Mutta aina nousee joku muu ottamaan vastuuta. Joukkueen sisäinen henki on tällä hetkellä sitä luokkaa, että usko ei horju enää mistään", Koivula jatkoi.

Seuraavaksi joukkue kohtaa sitten sen kovimman haasteen, kun sarjakärki HJK saapuu Raumalle ensi sunnuntaina 16.8. Ottelu alkaa Äijänsuon stadionilla kello 15:00.

Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan suomalaista tyttöfutista parhaimmillaan!