Naisille ruma tappio

19.7.2020


Naisten joukkue kärsi pahan tappion Vaasan IFK:lle tänään sunnuntaina pelatussa Naisten ykkösen ottelussa. Loppunumerot taululla olivat 1-6(1-3)

Ensimmäinen jakso oli melkolailla tasaista pelaamista ja loppua kohden Iirot jopa hallitsi peliä. Kavennusmaalin 1-2 laukoi Sofia Määttä, mutta jo minuutin päästä vieraat menivät 1-3 johtoon.

Toisen jakson alku oli hyvin samankaltaista kuin ensimmäinenkin. Iirot oli hyvin pelissä mukana 1-4 maaliin asti, joka tuli ottelun 74. minuutilla. Sitten kävi niinkuin usein käy, tällaisessa tilanteessa, että loppu on kosmetiikkaa. VIFK painoi päälle ja teki vielä kaksi maalia lisää, toisen rangaistuspotkusta. Kotijoukkueen sijoitus ei silti muuttunut, Iirot on edelleen sarjassa viides kahdeksalla pisteellä.

"Tuli oppitunti brittifutiksesta, mutta jos sinulla on oikean tyyppiset pelaajat siihen, niin silloin sitä on vaikea puolustaa. VIFK:lla oli nimenomaan vahvoja, fyysisiä pelaajia ja kärjessä vielä nopeitakin. Tuli niin paljon juoksukilpailuja omiin päin, että kaikkia ei yksinkertaisesti voi voittaa. Ja olivathan vaasalaiset myös fyysisen kestävyyden kannalta hyvässä kunnossa", kertoi Iirojen päävalmentja Iiro Koivula.

"Nyt tämä alueellinen lohko on pelattu, ja edessä on yksi täysi kierros kaikkia vastaan. Olemme kahdeksalla pisteellä sarjassa viidentenä ja sanon edelleen että se on nousijajoukkueelta ihan hyvä suoritus. Ensisijainen tavoitteemme on sarjapaikan varmistaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja sen me tulemme kyllä tekemään", jatkoi Koivula.

Yleisöä Äijänsuo stadionilla oli 248, mikä on hieno määrä ja siitä iso kiitos!!

Seuraavaksi ottelu Naisten joukkueella on lauantaina 8.8, kun vastustajaksi saapuu PKKU.