Naisilla ja B-tytöillä VIFK vieraana peräkkäisinä päivinä

17.7.2020Tulevana viikonloppuna on molemmilla joukkueilla kotiottelu Vaasan IFK:a vastaan. B-tytöt pelaavat lauantaina kello 15:00 ja Naiset sunnuntaina kello 15:00 Äijänsuon stadionilla.

B-tyttöjen yhteisjoukkue pelasi koronatauon jälkeen viimeisen SM-karsintaottelunsa Raumalla juuri VIFK:a vastaan. Kotijoukkue oli silloin parempi maalein 2-1, siitäkin huolimatta, että neljä runkopelaajaa oli mukana naisten vieraspelissä. SM-sarjaa on nyt pelattu kaksi kierrosta, Iirot on sen jälkeen kahdeksantena ja VIFK sijalla 11. Iirot aloittivat SM-sarjan kotona häviämällä viimeisen vartin aikana PK-35:lle ja viime sunnuntaina tytöt vierailivat Kokkolassa KPV:n vieraana voittaen 1-2.

Naiset puolestaan pelaavat sunnuntaina Naisten ykkösen ottelun VIFK:a vastaan. Ensimmäinen ottelu Vaasassa päättyi vieraitten kannalta ikävästi 2-0 tappioon. VIFK on nyt sarjassa toisena ja Iirot taas viidentenä. Eli eräänlainen kärkiottelu on tiedossa. Vaasassa pelattu peli oli todella tasainen ja kumpi tahansa olisi voinut sen voittaa. Kyseessä on alueellisen lohkon viimeinen koitos, ennen kuin aloitetataan yksi kokonainen sarjakierros.

"Vaasassa meillä oli neljä läpiajoa ennenkuin VIFK teki ensimmäisen maalinsa. Yksi maali noista, niin ottelu olisi voinut olla hyvinkin erilainen. Silloin myös puuttui kokoonpanosta muutama runkopelaaja sekä Sofia Määttä", kertoilee päävalmentaja Iiro Koivula. "Voitosta me lähdemme pelaamaan, sillä huomasimme kyllä Vaasassa, että se on täysin mahdollista, vaikka VIFK porskuttaa nyt sarjakakkosena. Meidän kautemme on lähtenyt ihan positiivisesti käyntiin, ei se nousijajoukkueelle ole huono saldo ollenkaan, jos viidestä pelistä on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi häviö", jatkaa Koivula.

Lauantaina 18.7 kello 15:00 B-tyttöjen SM-sarja Pallo-Iirot/YJ - VIFK

Sunnuntaina 19.7 kello 15:00 Naisten ykkönen Pallo-Iirot - VIFK.

Tervetuloa!