Naisilla lupaava kenraali Turussa

10.6.2020Naisten ykköseen valmistautuva naisten joukkue vieraili tiistaina Turussa TuWe:n kotikentällä Raunistulassa. Kenraaliharjoitus lauantaina alkavaan sarjaan sujui voitokkaissa merkeissä. Ottelu päättyi 0-2 (0-1) vieraiden voittoon.

TuWe on alkavalla kaudella Iirojen "paikallisvastustaja", jonka kanssa otetaan yhteen kolme kertaa. Erityisen arvokkaaksi voiton tekee se, että Iirottaret oli matkassa "kahdella joukkueella". Puoliajalla vaihdettiin maalivahtia lukuun ottamatta kaikki pelaajat. Mukana oli 7 pelajaa B-tyttöjen joukkueesta; Anni Hakasalo, Maija Karta, Mira Pärssinen, Jasmin Ylikraka, Anniina Raitanen, Janna Virtanen ja Jenna Koivisto. Tytöt selvisivät debyytistään erinomaisesti ja Maija Karta viimeisteli Iirojen toisen maalin.

Maalissa pelasi ensimmäisen kerran Ilveksestä farmisopimuksen kautta tuleva Loviisa Helminen. Loviisa on monille vanha tuttu, hän pelasi Pallo- Iirojen B-tyttöjen YJ- joukkueessa kaksi vuotta sitten. Ensiesiintymisen tuloksena oli nollapeli, joten hyvä alku uudessa paidassa.

Ensimmäisellä jaksolla vieraat pelasivat hieman kokeneemmalla koostumuksella ja 0-1 maalin teki B-tytöistä jo aiemmin naisten sopimuspelaajaksi siirtynyt Elli Helander. Kymmenen minuutin kohdalla lähtenyt kova kanuuna löysi tienssä etuyläkulmaan. Toisella jaksolla oli sitten kentällä viisi B- tyttöä ja jakso siis päättyi samaten 0-1 vieraille.

"Ensimmäisellä jaksolla peli oli tosi lupaavaa. Pystyttiin säilyttämään muoto ja etäisyydet erinomaisen hienosti. Puhetta oli nyt ihan eri lailla kuin aiemmin ja se helpotti pelaamista kaikin puolin. Korkea prässi johti useisiin pallonriistoihin hyökkäysalueella, koska nyt puheen avulla kärjetkin tiesivät koko ajan missä mennään", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula. "Kaiken kaikkiaan jaksoa hallittiin ja maalipaikkojakin luotiin ihan kiitettävästi. Kokonaisuutena lupauksia antava esitys".

"Toisella jaksolla, kun oltiin vähän nuoremmalla koostumuksella, ei  tahti juuri hiipunut. Ensimmäiset 10-15 minuuttia jännityksen näki varsinkin ensikertalaisissa, mutta sen jälkeen peli vapautui ja pallollinen  pelikin alkoi kulkea. Myös kaksinkamppailupelaamista oli hieno katsoa, koska tilanteisiin mentiin tosi kovaa ja niissä pärjättiin hyvin. Kyllä tämä antaa paljon lupauksia siitä, että seurassa on kasvamassa tosi laadukkaita nuoria pelaajia. Heistä tullaan varmasti kuulemaan jo tällä kaudella", päätti Koivula.

Naisten joukkue aloittaa kautensa lauantaina 13.6 kello 18:00 Vaasassa Elisa Arenalla. Vastustajana on Vaasan Sport-j.