Eksotiikkaa Ekenäsistä

22.5.2015

Pallo-Iirot - ESC sunnuntaina 24.5.2015 klo 18.30
Pallo-Iirot - ESC sunnuntaina 24.5.2015 klo 18.30
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Jani Andreasen
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Jani Andreasen

Pallo-Iirot kohtaa sunnuntaina 24.5.2015 ESC:n Äijänsuon Stadionilla klo 18.30 alkaen. ESC nähdään Äijänsuolla todennäköisesti ensimmäistä kertaa. Entä millainen pelaaja on lupaava Konsta Siivonen? Ennakossa asiaa avaavat miehen itsensä lisäksi entinen ja nykyinen valmentaja

Sarjanousija ESC:tä povattiin viime kaudella jopa mahdolliseksi sarjaputoajaksi, mutta yllätykseksi joukkue nousi Kakkoseen kuluvaksi kaudeksi. Aliarviointiin tuskin kukaan enää sortuu sillä ESC on aloittanut Kakkosessa pirteästi, vaikka pisteitä on koossa saman verran mitä Pallo-Iiroilla eli 6 kappaletta.

ESC aloitti kautensa kolmella tasapelillä vahvoja ÅIFK:ta, GrIFK:ia ja MuSa:a vastaan. Kotikentällään ESC voitti paikallistaistossa BK-46:n ja taipui tappioon vasta viime kierroksella vieraskentällä KaaPo:a vastaan. ESC on tehnyt 4 maalia 5:ssa ottelussa, mutta samalla omiin on mennyt vain 5 maalia.

Kotijoukkue Pallo-Iiroilla taas on ollut railakkaampaa sillä omiin on mennyt peräti 13 maalia, mutta vastapainoksi vastustajan verkkoon pallo on toimitettu jo 11 kertaa. Kotijoukkueen paras maalintekijä alkukauden otteluissa on ollut 5:ssa ottelussa 6 maalia tehnyt kapteeni Juho Patola. Positiivinen asia on ollut, että Patolan lisäksi viisi muutakin miestä on saanut maalitilinsä avattua.

ESC vahvistui ennen kauden alkua mielenkiintoisilla pelaajilla. Pohjois-Amerikasta joukkueeseen tulivat maalivahti Tim Murray sekä keskikenttäpelaaja James Mack. Etenkin maalivahti Tim Murray on ollut kovassa iskussa alkukauden peleissä ollen kentän parhaimmistoa jokaisessa ottelussa.Joukkue vahvistui myös Montenegron nuortenmaajoukkuepelaajalla puolustaja Boris Tatarilla.

 

Konsta Siivonen vakuuttanut ennakkoluulottomalla pelillään

Pallo-Iirojen alkukautta on leimannut tasaisuuden puuttuminen. Kauden avausottelusta otetun voiton jälkeen joukkue hävisi kolme ottelua putkeen ottaen pohjakosketuksen MuSa:a vastaan Satakunnan paikallisottelussa. Kolmen yön päästä Pallo-Iirot kokosi itsensä ja laittoi Salossa tuulemaan. 5-1 vierasvoitto antoi paljon itseluottamusta myös sunnuntain koitokseen. Iirojen peli kulki jokaisella osa-alueella ja kentällä nähtiin peli-ilosta kumpuvia maukkaita suorituksia.

Yksi jo harjoituskaudella vakuuttaneista pelaajista on ollut vasta 16-vuotias keskikentän pohjalla viihtyvä Konsta Siivonen. Harjoituskaudella useassa ottelussa pelannut Konsta oli jo talvella hyvä, mutta nyt muutamassa miesten edustuksen sarjaottelussa otteet ovat olleet erittäin hyviä. Viime kaudella Konsta pelasi vielä Pallo-Iirojen B-junnuissa, joten kehitysaskeleet ovat olleet isoja. Viime ottelussa SalPaa vastaan loistanut Siivonen antoi läpisyötön Juho Patolan toiseen maaliin, mutta ennenkaikkea Konsta pelasi vahvan ja tasapainoisen ottelun keskikentällä.

- Miesten pelit tuntuvat aika samanlaisilta kuin junioripelit, mutta aikaa on vähemmän pallon kanssa ja peli on fyysisempää. Sinänsä mikään ei ole yllättänyt ja pelit ovat olleet sellaisia kuin kuvittelinkin. Edustuksen pelit eroavat junnupeleistä myös katsojamäärillä, on kivempi pelata kun on enemmän katsojia, Konsta kertoo.

Konsta on hyvillä otteillaan kamppailemassa keskikentän pohjan pelipaikoista, joihin Pallo-Iiroilla on useampikin pelaajavaihtoehto. Konstan lisäksi edustuksen mukana on harjoitellut ja pelannut muitakin Pallo-Iirojen junioripelaajia.

- Pukukoppiin on otettu hyvin vastaan ja olen päässyt juttuun hyvin mukaan.

 

Valmennukselle Konstan vahva sisääntulo ei ole ollut iso yllätys

Päävalmentaja Pasi Lehtonen otti Konstan jo talvella mukaan edustuksen rinkiin ja myös talven harjoitusotteluihin. Siivonen ansaitsi paikkansa ennakkoluulottomalla pelillä.

- Talven aikana jo näkyi, että Konsta on valmis miesten peleihin. Se millä tasolla Konsta on pelannut näissä muutamissa sarjapeleissä on ollut pieni yllätys. Vaikka hän on nuori, niin Konsta pärjää fyysisesti miesten peleissä tai oikeastaan se on jopa yksi hänen vahvuuksistaan. Sen lisäksi pelikäsitys on erinomainen, päävalmentaja Pasi Lehtonen kertaa.

Konsta Siivonen aloitti jalkapalloilun UPK:ssa, jossa oli vahva 1998-1999 syntyneiden ikäluokka. Heistä Väinö Lehtonen ja Roope Sammalmaa pelaavat Pallo-Iirojen A-junioreissa ja B:ssa pelaavat Oskari Runola ja Miro Kaarto. Siivonen siirtyi Uudestakaupungista TPS:n riveihin, jossa pelasi hyvässä joukkueessa pari kautta. Viime kaudella Konsta siirtyi Pallo-Iirojen B-junioreihin, jota valmensi Pasi Rantanen.

- Konsta on pelaajana aika nykyaikainen futaaja. Valmennettavana vähän liiankin helppo. Johtavana pelaajana junioreissa voisi ottaa isompaakin roolia, mutta toisaalta sekin on luonnekysymys, Rantanen miettii.

- Konstan isoimpia vahvuuksia on ensimmäinen kosketus ja sen suuntaus. Tämän ansiosta pelaaminen näyttää helpolta ja voittaa tätä kautta itselleen tilaa sekä aikaa. Lisäksi kaksinkamppailuissa vahva ja rohkea eli uskaltaa mennä tilanteisiin kovaa haluten voittaa ne, Pasi Rantanen kuvailee vanhaa valmennettavaansa.

Rantaselle Siivosen uskottava pelaaminen miehissä ei tullut yllätyksenä.

- Tiesin, että hyvällä talvikauden treenaamisella hän pystyy pelaamaan edustuksessa uskottavalla tasolla. Kehitettävää varsinkin junnupeleissä on johtavan roolin ottaminen ja ihan satasella pelaaminen. Ottaa myös välillä turhia kostokortteja, joten kylmäpäisyyttä lisää, Rantanen päättää.

 - - - -

Tiettävästi Pallo-Iirot ei ole aikaisemmin ESC:ta kohdannut, joten tervetuloa katsomaan uutta vastustajaa paikanpäälle Äijänsuon stadionille sunnuntaina klo 18.30 alkaen!

Mikäli et pääse paikan päälle, niin ottelua voit seurata suorana lähetyksenä LSTV:sta osoitteesta www.ls24.fi/live. Ottelun selostaa tällä kertaa Joel Tervonen ja kommentaattorina moottoriturpa Jani Andreasen.

Ottelusta järjestetään myös liveseuranta Twitterissä.

Ottelua ennen pelataan Nappulaliigan Kevätturnaus, joten tervetuloa seuraamaan liikunnanriemua jo ennen ottelua. Ja Nappulaliigalaisille tervetuloa katsomaan miesten edustusjoukkueen peliä!

Pelin alussa vietetään hiljainen hetki edesmenneiden Iiro-vaarien Heikki Kylänpään ja Harry Mäkiön muistolle.

Tervetuloa!