Pallo-Iirojen tavoitteena on voittaa Läntinen lohko

23.4.2015 klo 20:30


Pallo-Iirojen ottelut suorina lähetyksinä LSTV:sta
Pallo-Iirojen ottelut suorina lähetyksinä LSTV:sta

Pallo-Iirot aloittaa kautensa lauantaina kotiottelulla Kraftia vastaan. Pallo-Iiroille alkava sarjakausi on kymmenes perättäinen Kakkosessa

Pallo-Iirojen pitkä harjoituskausi on takana ja lauantaina kausi polkaistaan käyntiin ottelulla Kraftia vastaan. Kraft on tuttu vastustaja vuosien varrelta. Viime kaudella Pallo-Iirot ja Kraft kohtasivat kolme kertaa. Kauden toisessa ottelussa Pallo-Iirot voitti Kraftin kotikentällä 5-0. Närpiössä ottelu päättyi 1-1 tasalukemiin ja kalavelat Kraft maksoi myöhemmin kaudella 5-1 voitolla Äijänsuolta.

Lauantaina alkava kausi on Pallo-Iiroille kymmenes peräkkäinen Kakkosessa. Tuleva kausi Kakkosessa tulee olemaan jännittävä loppuun asti, sillä jokaisen Kakkosen lohkon sijalle 8. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2016. Lisäksi Kolmoseen putoaa huonoin sijalle 7. sijoittunut joukkue. Kaikkiaan siis 13 joukkuetta putoaa, kun taas vain 2 nousee. Lohkovoittajat pelaavat vielä pareittain kaksiosaiset nousukarsinnat, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2016.

Pallo-Iirojen tavoitteena voittaa Läntinen lohko

Pallo-Iirot on historiansa aikana pelannut pääasiassa Ykköstä ja Kakkosta. Vuosina 1993-2001 Pallo-Iirot pelasi yhdeksän kautta putkeen Ykkösessä. Tämän jälkeen Pallo-Iirot pelasi kaksi kautta Kakkosessa ja kaksi Ykkösessä. Pudottuaan vuonna 2006 Ykkösestä on Pallo-Iirot pelannut siitä asti kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Pallo-Iirojen joukkue valmennuksen johdolla on linjannut tulevan kauden tavoitteeksi voittaa Läntinen lohko.

- Osoitimme harjoituskauden aikana yksittäisissä otteluissa mikä meidän potentiaalimme on. Nyt se potentiaali pitää ulosmitata jokaisessa ottelussa, päävalmentaja Pasi Lehtonen linjaa. 

Pallo-Iirojen varakapteeniksi pelaajien äänestyksellä valittu Eetu Setänen komppaa päävalmentajaa.

- Takana on pienestä loukkaantumissumasta huolimatta paras talvi moniin vuosiin. Kaikkien puolesta en tietysti voi puhua, mutta kuntopuolesta ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Taitoa meidän hallisukupolvella pitäisi myös piisata. 

- Ehkä kaikkein suurin vahvuus meillä on, että runko on toisilleen tuttu monen vuoden ajalta. Sieltä yhteishengestä pitää löytyä se taistelutahto ja tahdonlujuus myös niinä hetkinä, kun syöttöpeli ei lähdekään rullaamaan. Haaste on juuri siinä, että saadaan lyötyä 27 kertaa ja karsinnat päälle kaikki koneesta tiskiin. Jos se onnistuu, me voidaan voittaa tämä sarja, Setänen kertoo päättäväisesti. 

Sairastuvalta positiivisia uutisia

Eetu Setäsen mainitsema loukkaantumissuma näyttäisi olevan taakse jäänyttä elämää. Pallo-Iirojen sairastuvalla ei ole tällä hetkellä kuin polvensa loukannut Vasile Marchis ja Ilves-Kissoja vastaan aivotärähdyksen saanut Konsta Siivonen.

Pidemmän aikaa sivussa olleet Aake Rapala ja Jonas Nyholm ovat palanneet harjoituksiin. Kuten myös Eetu Setänen. 

- Saimme harjoiteltua suunnitellusti helmikuun loppuun asti. Maaliskuu oli rikkonainen, koska pelaajia oli paljon loukkaantuneena tai sairaina. Nyt taas näyttää paljon paremmalta, Lehtonen toteaa tyytyväisenä.

Kraft tulee olemaan vaikea vastustaja

Vastustaja Kraft tulee olemaan vaikeasti voitettavissa. Charmantisti harmaantunut Mario Rac aiheuttaa edelleen vaaratilanteita vastustajien puolustusalueella. Miten Rac on pysäytettävissä?

- Testasin harjoitusottelussa FC Jazzia vastaan sellaista puolinelsonia, jolla pitäisi pysähtyä. Tuomari Petri Viljanen kyllä huomautti ettei kannata kahta kertaa yrittää, jos meinaa kentällä pysyä, Setänen visioi.

- Vakavasti puhuen, Rac ja viime visiitillään Raumalla neljä maalia tehnyt Jonas Granfors on vaarallinen ja toisiaan täydentävä kärkipari. Koville joutuu sekä maassa että ilmassa. Ei saa kumartaa eikä nukahtaa.

- Kraft on isokokoinen, fyysinen joukkue jolla on vaaralliset hyökkääjät. Uskon muutenkin, että sarjasta tulee tasainen. Moni meidän lohkon joukkueista on satsannut voimakkaasti hankkimalla nimekkäitä pelaajia, Lehtonen puolestaan arvioi vastustajaa ja sarjaa yleisesti.

Setänen valmis kauden avaukseen

Kysyttäessä Setäseltä kuinka innoissaan hän on kauden avauksesta, vastaus tulee nopeasti hetkeäkään epäröimättä.

- Asteikolla 1-10 vastaus on 11. Marraskuun alkupuolella aloitettiin duuni kesää varten, joten takana on puolisen vuotta synkkää talvea. Ei tässä muutamaan viikkoon ole muuta mielessä pyörinyt kuin ensimmäinen peli. Vielä kun se on kotonakin. 

- Suurin tavoite on voittaa joukkueen kanssa. Sitä fiilistä kun voittopelin jälkeen saa vetää veljien kanssa ylävitosia, ei voita mikään.

- Toki siinä sivussa yritän sijoittua Kakkosen epävirallisessa blokkitilastossa viiden parhaan joukkoon ja tehdä myös sen pakollisen kiintiömaalin. Viime kaudella se meni turhan tiukille, ihan viime minuuteille, Setänen lohkaisee. 

- - - -

Pallo-Iiroilta on sarja-avauksesta varmasti sivussa siis Vasile Marchis sekä Konsta Siivonen. Ottelu alkaa klo 16 Äijänsuon stadionilla, tervetuloa kauden avaukseen! 

Mikäli et pääse paikalle voit seurata ottelua livelähetyksenä korvauksetta osoitteesta www.ls24.fi/live tai Twitterin liveseurannasta täältä. Otteluun voit latautua Pallo-Iirojen yhteistyökumppanin Toripöllön tiloissa, jossa saat ottelua ennen ja ottelun jälkeen alennuksia tuotteista kausikorttia tai ottelulippua näyttämällä.