Iirot jäi KaaPon jalkoihin

21.2.2015


Kaarinan Pojat kaatoi tämänpäiväisessä harjoitusottelussa Pallo-Iirot selkein luvuin 0-3 (0-1).

Päävalmentaja Pasi Lehtonen oli joutunut pakonkin sanelemana tekemään avauskokoonpanoon seitsemän muutosta sitten viime viikonlopun Masku-kamppailun. Raskaasta harjoitusviikosta ja poissaoloista huolimatta kotijoukkueen teemana oli pystyä hallitsemaan palloa ja sitä kautta päästä murtautumistilanteisiin.

Alun tasaisen kenttäpelin jälkeen ote pelistä alkoi siirtyä vierasjoukkueelle. KaaPo pystyi aktiivisella liikkeellään luomaan ylivoimatilanteita kerta toisensa jälkeen ja Iirot joutui enemmän puolustuskannalle. Vierailijat iskivät melko ahnaasti kotijoukkueen pelaajien iholle, jolloin pelinrakentelu takkusi entisestään. Muutamaa kontrolloitua hyökkäystä lukuunottamatta kotijoukkueen peli meni huonosta pallokontrollista johtuen melko suoraviivaiseksi puskemiseksi.

Pallo-Iirojen paras paikka ensimmäisellä jaksolla siunaantui Niklas Kuusiolle. Nico Rinne jatkoi Aleksi Lallin ristipallon Kuusiolle, jonka laukaus painui kuitenkin takakulmasta ohi.

KaaPo siirtyi ottelussa 0-1 -johtoon 40. minuutilla, kun Olli Rihko ampui komealla laukauksella kaukaa ohi Iiro Kosken.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa

Pallo-Iirot suoritti puolen tunnin kohdalla vaihdon polvensa loukanneen Vasile Marchisin tultua pois ja Aake Rapala tilalle. Puoliajalla hyökkäysosasto meni käytännössä uusiksi viiden pelaajavaihdon vuoksi.

73 minuutin kohdalla vieraiden Mikko Päiväläinen käytti Iirojen alakerran kommunikaatiokatkoksen hyväkseen ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Hetki myöhemmin toisessa päässä meinasi verkko heilua, mutta Juho Torkkelin laukaus osui pystypuuhun. Pari minuuttia tästä ja Päiväläinen laukoi toisen osumansa ja taululle loppulukemiksi jääneet 0-3.

"Turha tästä on mitään johtopäätöksiä sen enempää vetää"

Kapteeninnauhaa ottelussa kantanut topparikolossi Eetu Setänen oli ottelun jälkeen pettynyt, muttei suostunut myymään maatansa.

- Ei tästä taistosta ihan hirveästi hyviä juttuja tarttunut povitaskuun, mutta ei tätä kannata nyt ainakaan ylianalysoimaan lähteä. Vastustaja oli erittäin pirteällä konthilla liikkeellä ja me jäätiin telineisiin tai ei edes kuultu starttipistoolia niin tuon näköstä se sitten on.

- Nyt vaan kotiin palautumaan ja viimeistään Kingin parissa peli unohtuu, Setänen heittää viitaten tämän hetken suosikkiohjelmaansa.