Selkäranka kestää: Pallo-Iirot-TPV 1-1

16.9.2014

Harri Virtasen tappioton saldo edustusjoukkueen peräsimessä säilyi Juho Patolan tasoitettua lisäajalla tuomitusta rangaistuspotkusta.

Hatin muistikirjaa koristi kuitenkin ottelun jälkeen enemmän punaisia merkintöjä kuin syksyistä pihlajanmarjapuuta. Iirojen tavoitteena oli löytää syöttöpeliinsä entistä parempi rytmi ja varmuus, mutta se jäi märäksi päiväuneksi. Toisaalta joukkue ei romahtanut puolustussuuntaan, miten kauden aikana on välillä käynyt.

- Hyökkäyspeli jäi ehkä eniten piippuun mun aikanani. Muutenkin esityksessä ei ollut nyt ihan samalla tavalla kaasu pohjassa kuin aiemmissa peleissä. Vaikuttiko sitten se, että sarjapaikka varmistui lopullisesti jo lauantaina FC Hämeenlinnan häviöön, Hati pohti.

- Ei se nyt mitään valioliigatason futista tosiaan ollut. Täytyi oikein tarkistaa, että olinko vahingossa täyttänyt pelisukat tulisilla hiilillä, mutta ei näin sentään ollut, huoltopäällikkö Janne Matinen letkautti.

Pertola myönsi: punaiselle oli perusteet

Ensimmäinen puoliaika oli kuin yökerhon jälkeistä tasaisen varmaa pystypainia. Iirot sai vaarallisimmat kähinänsä Iiro Aallon antamista kulmapotkuista. Lähimpänä onnistumista kävi Vasile Marchis, jonka maalinedustalta ruopiman lehmänhenkäyksen TPV-puolustus siivosi helposti maaliviivalta.

Pallonmenetykset kostautuivat lopulta Iiroille 60. peliminuutilla, kun Marchis joutui pysäyttämään TPV:n vastahyökkäyksen kaatamalla rangaistusalueella alati vaarallisen Mohamed Koroman. TPV-toppari Tommi Smeetsin pilkunvetoasento aiheutti runsaasti keskustelua raumalaisissa asiantuntijapiireissä, mutta yhtä kaikki Smeets ampui rangaistuspotkun rauhallisesti ohi iirovahti Mikko Laaksosen.

Edes mentalisti Noora Karma ei olisi pystynyt näkemään enää kristallipallostaan Iirojen nousevan tasoihin, kun keskikentän sähköjänis Miika Pertola ajettiin kentältä kahdeksan minuuttia ennen loppua illan toisella keltaisella. Iirojen kakkosvalmentaja Sami Vahanto protestoi raivokkaasti punaista korttia vastaan, mutta Palloliiton päämajalle asti Pertolan taklauksesta kuulunut kopaus antoi päätuomari Jesse Virtaselle kaikki perusteet tarjota Pertolalle aikainen suihkumahdollisuus.

- Mä olen nähnyt päätösristeilyillä ihmisiä, jotka eivät ole olleet selviä. Tämä kortti oli selvä, Pertola itse kommentoi.

Vahanto: Me ei suostuta häviämään ja se on lupaavaa

Vaikka Iirojen peli ei sunnuntaina rullannut parhaalla mahdollisella tavalla, joukkue osoitti ilahduttavaa selkärankaa nousemalla miehen vajaalla vielä tasoihin. Iiro Aalto lähetti lisäajalla puolesta kentästä pitkän vapaapotkun rangaistusalueelle. Juho Patola olisi kolannut jo irtopallon maalin, jos TPV-toppari Risto Vihinen ei olisi soveltanut häneen markoylihannukselamaisia painiotteita.

Virtanen ei epäröinyt osoittaa toista kertaa palloa yhteentoista metriin, eikä epäröinyt Patolakaan sijoittaa kauden 20. maaliaan Kakkosen läntisessä lohkossa.

- Ei täysosuma, mutta on tänne päämajaan vähän mukavampi palata tuollaisen lopun jälkeen. Me ei suostuta häviämään ja se on lupaavaa, kakkosvalmentaja Vahanto myhäili pukuhuoneen ovella.

Tasapelin myötä Pallo-Iiroilla on matkaa viiden sakkiin ja yhteen ylimääräiseen kotiotteluun kolme pistettä. Kautta on jäljellä vielä kolme ottelua, joista ensimmäisessä vastaan asettuu ÅIFK Turun yläkentällä lauantaina kello 16.

 

Iirojen kokoonpano TPV:ta vastaan: Mikko Laaksonen – Antti Horjanheimo, Eetu Setänen, Vasile Marchis, Iiro Aalto – Niilo Hautala, Aake Rapala, Miika Pertola – Niklas Kuusio (72. Kristian Gustafsson), Juho Patola, Nico Rinne (58. Mikko Valtanen)

Ottelun tilastot ja sarjataulukon voi tarkistaa täältä.