Ennakko Pallo-Iirot-TPV: Pysyykö perhosefekti siivillään?

10.9.2014

Toukan kasvaminen perhoseksi on yksi luonnon ihmeistä. Yksi tämän kauden Kakkosen läntisen lohkon ihmeistä taas on, miten nopeasti Pallo-Iirot on noussut matelemasta siivilleen.

Harri Virtasen aika joukkueen peräsimessä on tuonut toistaiseksi kaksi voittoa ja tasapelin. Viime sunnuntain kotiottelu Maskua vastaan oli katsomosta kuuluneiden arvioiden mukaan yksi kauden parhaista ja viihdyttävimmistä otteluista Äijänsuolla.

Pallo-Iirot on onnistunut kiihdyttämään nopeasti kuiville putoamistaistelusta, mutta joukkueen nälkä ei ole tyydytetty.

-Loppukauden tavoite on olla vähintään viiden joukossa ja saada ensi kaudeksi yksi ylimääräinen ottelu kotiyleisön eteen. Äijänsuosta on kuitenkin iso etu meille, iirokapteeni Juho Patola naulaa.

”Joukkue tiivistynyt kentällä ja kopissa”

Hänen mielestään Iirojen perhosefekti tapahtui ensisijaisesti henkisellä puolella.

-Joukkue on tiivistynyt kentällä ja kopissa. Uskallusta on tullut lisää ja jokainen lyö itsestään kaiken likoon, Patola arvioi.

Seuraavaksi Iirot saalistaa lisäpisteitä sunnuntaina Raumalle saapuvalta Tampereen Pallo-Veikoilta. Vierasjoukkuetta veikkailtiin kauden alla lohkon voittajasuosikkien joukkoon, mutta paperilla laadukkaan joukkueen peli on ailahdellut kauden mittaan.

-TPV on kova ja fyysinen nippu, jolla on nopeat kärjet ja kova keskikenttä. Pitää päästä haastamaan niiden puolustusta, mutta toisaalta omassa päässä ei saa antaa yhtään tilaa, Patola tietää.

Iirojen päävalmentaja Harri Virtanen totesi jo Masku-voiton jälkeen, että joukkueen peli kulkee nyt niin hyvin, että on tärkeämpää luottaa omaan tekemiseen kuin analysoida vastustajaa puhki. Tekemiseen kelpaa keskittyä, sillä joukkueella ei ole pitkäaikaispotilas JP Savolaisen lisäksi loukkaantuneita pelaajia.

-Lähdetään jatkamaan sitä tarkkaa ja aggressiivista puolustuspeliä, mutta myös kehittämään vielä omaa pallollista pelaamista. Hyvästä syöttöpelistä oli nähtävissä jo otteita Maskua vastaan ja siihen on edelleen keskitytty viikon harjoituksissa, Hati toteaa.

Kestääkö Paton nuppI?

Ekstrakotiottelun ja pelin kehittämisen lisäksi Patolalla on loppukaudella vielä henkilökohtaistakin tavoiteltavaa. Hyökkääjä on mättänyt kauden aikana jo 19 maalia ja johtaa tukevasti lohkon maalipörssiä.

-Joukkueella on ollut suuren osan kaudesta huono tilanne sarjataulukossa ja peleillä on ollut paljon panosta. Kun on keskittynyt siihen, ei ole ottanut niin painetta maalien tekemisestä tai maalikuninkuudesta. Ehkä siksi niitä maaleja on sitten tullutkin, Patola analysoi.

Jos Iirojen hyvät otteet ja Patolan maalivire jatkuu, kauden 2011 maalikuninkuus uusiutuu. Tuolloin paukutettuun 25 maalin saaliiseen täytyy kuitenkin kiristää vielä tahtia.

-Kyllä me sinne sellaset pallot lyödään, että voi heittää vaikka 30 reppua. Se on sitten eri juttu kestääkö Paton nuppi, puolustajakonkari Iiro Aalto virnuilee.

 

Läntisen lohkon maalipörssiin pääset tutustumaan tästä.

 

Onko Iirojen peli kauden parasta juuri nyt? Tule itse arvioimaan sunnuntaina Äijänsuolle kello 16.