Sportingista puhdas 3-0 voitto

27.8.2014


Ottelua oli edeltänyt valmentajanvaihto ja joukkueella uuden valmentajan kanssa oli takana vain yksi harjoitus ennen ottelua. Ottelulla ei Sportingille ollut merkitystä, koska joukkue oli jo tuomittu putoamaan sarjasta. Pallo-Iiroille ottelu oli sitäkin tärkeämpi, koska putoamisviivaan oli matkaa vain neljä pistettä FC Hämeenlinnan hengittäessä niskaan. Juuri Sporting on niitä joukkueita, jotka pitäisi voittaa ja ottaa arvokkaat 3 pistettä.

 Joukkueessa oli ennen ottelua hyvä positiivinen ja yritteliäs tunnelma. Ottelu alkoikin Pallo-Iirojenpainostuksella ja pallon hallinnalla johon Sporting vastasi pitkä ja perään taktiikalla. Ottelun ensimmäinen kunnon tilanne syntyikin Sportingin pitkästä pallosta ja kärki Cameron Roget pääsi osittaiseen läpiajoon. Iirojen maalivahti Iiro Koski tuli kuitenkin rohkeasti vastaan ja sai liimattua pallon käsiinsä saaden samalla osuman otsaansa. Tilanteesta onneksi selvittiin huoltotoimenpiteillä ja Iiro pystyi jatkamaan ottelua. Lopulta P- Iirojen painostus tuotti tulosta. Juho Patola antoi loistavan pystysyötön keskikentältä ylösnousseelle Benjamin Tuoviselle, joka kylmän viileästi sijoitti pallon takanurkkaan ohi Sportingin hyvin pelanneen maalivahdin. Jakson loppu olikin Iirojen selkeää hallintaa ja vain Sportingin maalivahdin huikeat reaktiotorjunnat pitivät ottelun pienissä lukemissa. Torjuen mm. Vasile Marchisin pilkun ja Patolan läpiajot. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Niklas Kuusio pääsi vasemmalta laidalta keskittämään josta Patola voimapuskulla sijoitti pallon verkon perukoille. Siinä ei Sportingin veskarilla ollut mitään mahdollisuutta torjua.

Toisella puoliajalla Sportingin tappioasemassa nosti lisää miehiä kärkeen ja saikin pelinhallintaa siirrettyä Iirojen kenttäpuolelle. Kuitenkaan saamatta mitään tosivaarallista maalipaikkaa. Iiroille sen sijaan aukesi mm.  Patolalle 2 läpiajoa, ylärima, pallon pyörimistä maaliviivan lähellä. Verkon perukoille ei palloa kuitenkaan saatu ennenkuin pari minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Patola läpiajonsa päätteeksi sijoitti pallon ohi maalivahdin

Hieno taistelu toi sarjapisteet Raumalle ja joukkue pystyy hengittämään hieman helpommin, koska FC Hämeenlinna hävisi oman ottelunsa samaan aikaan ja näin Iirojen ero putoamisviivaan kasvoi 7 pisteeseen.

Iiroista koko joukkue ansaitsee kiitoksen hienosta taistelusta. Benjamin Tuovinen oli keskialueella hyvin pelissä mukana ja teki hienoja nousuja , joista voittomaali tuloksena. Myös puolustuksessa esiintyneet Arttu Mäki-Arvela ja Niilo Hautala onnistuivat hienosti. Ottelun tehopelaaja oli Juho Patola 2+1 saldolla.