Pallo-Iirojen vaikuttavuus Rauman alueella jopa 5 miljoonaa

27.3.2020


Päivän Länsi-Suomessa kerromme avoimesti seuran tilanteesta ja Euroopan jalkapalloliiton SROI työkalusta.

 

Euroopan jalkapalloliiton SROI-työkalun (Social Return on Investment) avulla pystytään tutkimaan jalkapalloseurojen arvoa yhteiskunnalle, mistä Iirojenkin lukema 4-5 miljoonaa on peräisin. 

Suomalaisen jalkapallon arvo yhteiskunnalle on arvioitu olevan 770 miljoonaa euroa. Tämä luku koostuu kolmesta kategoriasta, jotka ovat säästöt terveydenhuollosta 358 miljoonaa, sosiaalimenoissa 210 miljoonaa ja taloudessa 201 miljoonaa. 

Näistä esimerkkeinä seurojen tarjoamat työpaikat, koettu hyvinvointi, vapaaehtoistyö, mielenterveys ja monien muiden sairauksien ehkäisy kuten sydän- ja verisuonisairaudet, kakkostyypin diabetes jne. 

 

Koronaepidemian vallitessa jalkapallon joukkuetoiminta ja muu seuran palveluntuotanto on pysähdyksissä, jonka vuoksi lomautuksilta ei voida välttyä. Seurassa on vallinnut yllättävän hyvä henki, vaikka tilanne on vakava. Tulemme jatkamaan vapaaehtoistyötä seuran eteen, jotta pääsisimme nopeasti arkeen takaisin, kun tilanne on rauhoittunut. 

 

Kaikki apu ja tuki on seuralle tärkeää.

Seuran toimintaa voit tukea esimerkiksi:

  • Osallistumalla Pick N Pay:n kauppakassipalveluun. Pallo-Iirojen väki kerää ostokset ja toimittaa kotiovelle 9,90€ Rauman alueella.
  • Ostamalla kausikortin arvo 40€ Kausikortti
  • Osallistumalla Kultaklubitoimintaan Kultaklubi
  • Uusia fanituotteita tulossa lähiaikoina myyntiin, joilla voit myös tukea seuran toimintaa.