Kolmanteenkin erään pitää löytyä ruutia - Ennakko: Pallo-Iirot - TPV

10.8.2012


Iirojen jääkiekkofanaatikko Peetu Peltonen tietää, että sota-alueelta saa mustelmia. Niitä voi seuraavaksi hakea sunnuntaina 12.8. kello 18.30 Äijänsuolla.

Peetu Peltosen ajatukset ovat päässeet Pallo-Iirojen pukukopin seinällä asti, kun Veijo Wahlsten keräsi pelaajien ajatuksista huoneentaulun kaudella 2009. Peltonen peräänkuulutti talvella Seinäjoen leirillä joukkueeltaan rohkeutta ajaa sota-alueelle hankkimaan mustelmia.

Pallo-Iirojen keskikentällä viihtyvän nöyrän ratsun mieli ei ole reilussa kolmessa vuodessa muuttunut.

- Sieltä häkkärin edestä niitä kuramaaleja runnotaan. Tekee kipeää, mutta voi tuoda pisteitä pussiin, Peltonen huomauttaa.

Selkä ei saa suoristua

Pallo-Iirojen kausi on nyt kääntynyt viimeiselle kolmannekselle. Sarjan peräpään joukkueista vakuuttavalla tahdilla otetut voitot ovat pitäneet joukkueen vielä taistelussa lohkon kakkossijasta. Viimeksi Iirot kaatoi Jämsämkosken Ilveksen vieraskentällä selvästi 0-3 (0-3) Juho Hyysalon yhdellä ja J-P Savolaisen kahdella osumalla.

Peltonen haluaa kokea viimeisellä rundilla pelkästään voittoja.

- Tuossa viereisessä laitoksessa oppi viime kaudella kannattajien lauluista, että täytyy vetää päätyyn asti. Selkä ei saa suoristua, vaikka kauden kolmas erä on alkamassa, jäähallilla tiivisti viihtyvä Peltonen niputtaa hockeytalkilla.
 

Nyt saa naattia

Iirojen vieraaksi saapuu sunnuntaina TPV, joka on Iirojen kanssa samankaltaisessa tilanteessa. Tamperelaisten sarjapaikka on lähestulkoon varmistunut, joten motivaatiota on haettava sarjasijoituksen hienoisesta rukkaamisesta.

Vaikka jääkiekkokausi kolkuttelee jo ovella, Peltonen vakuuttaa keskittymisen olevan täydellisesti vihreän veran puolella.

- Mustaa laattaa ehtii heittää sitten talvella lumihankiin. Nyt täytyy naattia futiksesta, kun kautta on vielä jäljellä, Peltonen niputtaa.