Pallo-Iirot kairasi kolme pistettä Tammelasta

21.6.2012


Pallo-Iirot osoittaa vahvan joukkueen merkkejä. Se otti jo toisen voittonsa huonolla pelillä ja jatkaa kärkijoukkueiden välittömässä peesissä. TPV kaatui Tampereella 1-2 (1-1).

Pallo-Iirot jätti lauantaikävelyssä Sportingia vastaan niin paljon paukkuja varastoon, että niillä värittäisi uutena vuotena koko Kiinan taivaan. Keskiviikon Tampereen vierailun yllä leijui siis välitön räjähdysvaara, mutta iso jysky hyytyi suutariksi.

Pallo-Iirojen ensimmäisen puoliajan esitys oli kuin kärpäsen lento sulatetussa toffeessa. Peli ei meinnannut käynnistyä millään. TPV meni vaarallisesti ottelussa 1-0-johtoon.

Rinne herkkänä

Välittömän kuitin antoi aivan käsittömässä maalilennossa liihottava Iiro Aalto. Ilkeimmän tamperelaiset ilkkuivat, ettei kokenut pakki pärjäisi enää edes eläkeläisten puistohiihdoissa, mutta juonikas puolustaja vastasi höpöpuheisiin iskemällä häikäisevän vapaapotkuosuman.

- Iipan vasemman jalan kosketus palloon on kuin äidin vastasyntyneeseen lapseen. Se on niin herkkää, että tekisi melkein joka kerta mieli tirauttaa kyynel, kun pallo on taiteilijalla, Nico Rinne suitsutti joukkuekaveriaan.

Henkisen pelin pormestasi nuiji ratkaisun

Toisella jaksolla ottelu valui vääjäämättä kohti pistejakoa. Loppuhetkillä, kun jalka alkaa painaa betoniporsaiden lailla, ratkaisee tahtotila. Niinpä ottelu huusi ratkaisijakseen henkisen pelin pormestaria Kimmo Hörkköä. Iirokapteeni runnoi voitto-osuman noin vartti ennen loppua käytännössä sellaisella tahtotilalla, jolla meediot vääntävät lusikoita.

- Sitä ABC:n salaattia on vähän mukavampi runnoa turpaan tällaisen lopun jälkeen. Esitys ei häikäissyt, mutta ei tässä niihin pisteisiin mitään timanttikoruja tarvitse kaulaan ripustaa. Olen voittoon pirun tyytyväinen, Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen naulasi.