Jazz kuritti Iiroja Valiosarjassa - seuraavaksi siipirikkona ÄIFK kimppuun

16.2.2012


Vahvistunut FC Jazz vei kauden ensimmäisen Pori-Rauma-taiston lukemin 4-0. Lauantaina Iirot esiintyy jälleen kotiyleisölle turkulaista ÅIFK:ta vastaan.

Vaikka loppulukemat Porin helmikuisessa Valiosarjataistossa olivat lopulta selvät, ei Pallo-Iirojen keskikentän näkökulmasta ottelua katsonut Ville Kukkanen suostunut myöntämään niiden täydellistä totuusperää.

- Syöttöpelimme oli mielestäni ensimmäisen puoliajan hyvää. Jazz iski pallonmenetyksistä tikarimaisen terävästi vastaan ja hyvin iskikin, Kukkanen viittilöi matsin kulkua.

- Meillä oli ihan riittävästi tilaisuuksia ottaa johto ennen kuin kaveri sen sitten sai. Se on se arkojen poikien ongelma. Tarpeeksi kauan kuin katselee vierestä niin joku vie parhaat daamit päältä, Kukkanen muistutti ja piilotti kommenttiinsa vaatimuksen vieläkin kovemmasta taistelutahdosta ja halusta voittaa.

Sitä tahtoa on mahdollisuus osoittaa jälleen lauantaina, kun ÅIFK saapuu talviharjoitteluhalliin. Treenimatsi on samalla näilä näkymin edustuksen viimeinen Rauman halliolosuhteissa.

Poissaoloista huolimatta kelpo nippu kasaan
 

Päävalmentaja Pasi Lehtonen joutuu hieman hieraisemaan harvahiuksista päälakeaan, sillä hänellä on pohdittavanaan muutamakin poissaolo.

Peetu Peltosen polvivaiva vaatii tähystyksen, joten hän on poissa kuvioista ainakin kuukauden. Eetu Setäsen ristiside meni poikki ja hän toipuu leikkauksesta pelikuntoon ensi kaudeksi. Myös Ville Kukkasen vanha polvivaiva muistutteli Jazz-pelin jälkeen. Puolustuksesta on sivussa myös Verneri Salminen. Lisäksi lukiolaisilla on omia menojaan.

Jani Tuomala ei ole mukana, mutta Kimmo Hörkkö sen sijaan on. Juho Hyysalo vapautuu armeijasta käytettäväksi.

- Saamme kuitenkin kasaan ihan hyvän porukan. Haluan nähdä ehjän 90 minuuttisen. Jazzia vastaan peli ei sitä ollut, Lehtonen peräänkuuluttaa.

Matsin jälkeen Iirot vetäytyy saunan kautta viikon omatoimiselle jaksolle.

- Helmikuu on ehkä sitä raskainta aikaa, joten ihan hyvä päästellä vähän höyryjä. Laitetaan pääkoppa nyt kunnon tuuletukseen ja hoidetaan kolhut kuntoon. Siitä isketään sitten kevyin mielin viimeiseen rypistykseen ennen kauden alkua, Ville Kukkanen irvisti ja poistui menoihinsa selvästi jalkaansa ontuen.