Reservi toivoo apuja paikallisvastustajalta

20.9.2011


Kolmosdivarin sarjapaikasta viimeiseen hengenvetoon taisteleva Iirojen reservijoukkue on ahdistettu selkä seinää vasten. Sen täytyy kaataa viimeisessä pelissä EuPa ja toivoa, että FC Rauma hakee voiton FC Tigersista.

Reservin tärkeimmissä toimintaelimissä vaikuttava huoltopäällikkö Janne Matinen myöntää tilanteen olevan melkoisen synkkä.

- Surkea vireemme sarjan keskivaiheilla saattaa nyt maksaa sarjapaikan. No, me nuijimme omalta osaltamme EuPan ja jäämme toivomaan, että FC Rauma tekisi ihmeen. Epäilen vähän ja vähän enemmänkin, että siellä sydän sykkisi täysillä paikallisvastustajan auttamiseksi, vuodatti Matinen, jonka omassa rinnassa jumputtaa valtava keltasininen sydän.

Reservi ohueen oljenkorteen liittyy monta jossia. Pelkät reservin ja FC Rauman voitot eivät välttämättä riitä. FC Tigersilla on kolme maalia parempi maaliero ja enemmän tehtyjä maaleja. Niinpä reservin täytyy päätöskierroksella saada Tigersia kiinni kolme pistettä ja neljä maalia. Se tarkoittaisi esimerkiksi FC Rauman yhden maalin voittoa ja reservin vähintään kolmen maalin voittoa euralaisista, joiden sarjatilanteessa ei ole enää jännittämistä. EuPa sijoittuu ylempään keskikastiin.

Miten käy Matisen?

Uskollinen Matinen lyö vielä kerran pulloihin hyvät vedet. Sen jälkeen reservin selkäranka heittäytyy vaihtopenkille elämään ottelun sykettä ja heittää todennäköisesti vielä anelevan pyynnön kohti yläkertaa.

Mies on pusertanut tämän vuoden aikana itsestään kaiken ja enemmän kolmosdivarin pelikenttien laidoille. Saako tuo hiljainen ja huomaamaton työ, suomalaisten jalkapalloseurojen kivijalka, arvoistaan palkintoaan ja kiitosta vai joutuuko Matinen vetäytymään viimeisen ottelun jälkeen huuhtomaan putoamisen karvasta pettymystä jonnekin saunan ylälauteiden, ohraisen pirtelön hennon hyväilyn ja harmaan epätoivon välimaastoon?

Tähän kysymykseen saat vastauksen lauantaina Otanlahdessa kello 15.00 alkaen.