Reservijoukkue hurjassa lennossa - löytyikö liekki liian myöhään?

24.8.2011


Reservi seilaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittoputkessa, kun PS-44 kaatui Valkeakoskella 2-0. Tulokset muilta paikkakunnilta eivät olleet kuitenkaan suotuisia raumalaisille.

Harva otti reservin huoltopäälliköä Janne Matista tosissaan, kun tämä vannoi muutama viikko sitten joukkueensa taistelevan vielä kynsin ja hampain sarjapaikastaan. Nyt aikasimmat tuomionantajat ovat joutuneet vetämään sanojaan takaisin, kun Matinen on piiskannut reservin kahteen peräkkäiseen voittoon.

- Saimme edustukselta parhaat avut tällä kaudella ja kyllähän se pelissä näkyi. Muutamia nitrotilanteita lukuunottamatta voitto irtosi aika tyylikkäästi, voitonkiimainen Matinen kertasi.

Musertavia tuloksia muualta

Reservin ensimmäisen osuman viimeisteli eliititason syöttelyn jälkeen professoritason nurmikenttätietokone Juho Lehtovaara. Lehtovaara laskeskeli paluupallon tippumispaikan oikein ja lakaisi pallon maaliin. Toisessa osumassa Joona Vainiola leikkasi kiskoiltaan keskelle Jonas "Kymppitonni" Nyholmin pystysyöttöön ja viimeisteli jäänviileästi reserville helpottavan 2-0-osuman.

Reservi kavensi hetkeksi eron putoamisviivaan kuuteen pisteeseen, mutta odottelun jälkeen lopputulokset muilta Kolmosen paikkakunnilta olivat kuin kylmä suihku joukkueen niskaan. Matisen ilmeessä oli puhdasta epäuskoa, kun hän sai tietoonsa FC Tigersin voittaneen PJK:n 3-2 ja MuSa/2:n loppuhetkillä TKT:n 1-0. Tulokset tarkoittavat, että reservin ero putoamisviivaan säilyi kuudessa pisteessä.

Jäljellä ovat vielä ottelut Raumalla MuSaa, FC Raumaa ja EuPaa vastaan, sekä vierailu sarjakärki Härmän kotikentällä Hämeenlinnassa. Reservin tämänhetkisellä vireellä ainakin kotiottelut on täysin mahdollistaa voittaa.

Matinen harvinaisen synkeänä

Riittääkö kolme voittoa säilyttämään sarjapaikan?

- Väitän, että ei riitä. Jos tulokset ovat suotuisia, niin yhdeksän pistettä saattaa keskinäisten otteluiden perusteella riittää MuSaa vastaan, Matinen mutisi masentuneena.

Voitosta Valkeakoskella muodostui kuitenkin korvaamattoman arvokas, sillä ilman sitä toiveet säilymisestä voisi nyt jo haudata. Reservin säilymisunelma elää vielä ja Matisen peräänantamattoman ja tinkimättömän työmoraalin tietäen elävää karhua ei kannata mennä nylkemään.