Pallo-Iiroilla tärkeä peli Lohjalla

15.8.2011


Iiroilla on takanaan kolme ottelua ilman voittoa ja on kreivin aika kurssin kääntämiseen, jotta kakkossija ei karkaa liian kauas. Voittoa tarjotaan seuraavaksi LoPaa vastaan.

Pallo-Iirojen viimeisin voitto Kakkosen B-lohkossa on neljän ottelun takaa Järvenpäästä. Sen jälkeen kasaan on raavittu kaksi pistettä Ilvekseltä ja Närpes Kraftilta. Jazzia vastaan Porissa tuli turpaan 4-0. Tulokset ovat tarkoittaneet sitä, että jo hyppysissä ollut kakkossija pääsi karkaamaan Ilvekselle. Nyt Iiroilla on kuitenkin mahdollisuus ottaa omansa takaisin, jos se voittaa Lohjan Pallon vieraskentällä.

- Kyllä tässä tilanne on tsekattu. Ilves hävisi BK-46:lle Karjaalla 4-0. GBK otti voiton C-lohkossa, joten kyllä se ilman muuta voittoa huutaa Lohjalta, Iirojen tilastorotta Verneri Salminen valotti.

Iirot sai Kraft-matsin jälkeen viikon loukkaantumissumansa parantelemiseen. Merkittäviä ihmeparantumisia ei ole tullut - Ville Kukkasen, Peetu Peltosen ja Sami Vahannon pelikunto on säilynyt arvoituksellisena. Sen sijaan yllättävää helpotusta saattaa tuoda J-P Savolaisen toipuminen pelikuntoon. Valmentaja Pasi Lehtonen ei turhaan odota sähäkästä pelintekijästä ratkaisua keskikentän ongelmiin. J-P on kunnnossa olleessaan Kakkosen ehdotonta eliittiä.

LoPa on vahvistunut

Läpihuutojuttu ei kolmen pisteen hakeminen Lohjalta ole. Harjulla on herätty huonon alun jälkeen tosissaan taistelemaan sarjapaikasta ja noustukin viivan paremmalle puolelle. Joukuetta on vahvistettu mm. Ykkösen PoPasta hankituilla toppari Juraj Hrudikilla ja Lahdessa viime kaudella liigaa pelanneella Mohammed Fofanalla. Lahdesta lainalla on myös pelituntumaa hakeva Heikki Haara. Värikästä palettia pyörittää keskikentän pohjalta pelaajavalmentaja Veli-Pekka Nurmi, joka muistetaan Äijänsuollakin.

- LoPa ei ole enää se sama joukkue, jonka kaadoimme Raumalla 3-0. Se on vahvistunut ja tarvitsee edelleen pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseen. Lisäksi se on viime vuosina ollut kova kotikentällään, Pasi Lehtonen varoitteli.