Pallo-Iirot seilaa voittoputkessa

11.7.2011


Vakuuttava 5-1-kotivoitto ÅIFK:sta ja 0-1-työvoitto Ilves-Kissoista Tammelassa pitävät raumalaiset aivan lohkokärki BK-46:n vanavedessä.

Heinäkuun ensimmäinen ja toinen sunnuntai ovat olleet Pallo-Iiroille tuottavaisia kierroksia Kakkosen B-lohkossa. Juhannuksen jälkeinen voittomarssi on nostanut Iirot 28 pisteeseen, jolla irtoaa kakkossija B-lohkossa. Kärjessä porskuttaa edelleen mustaksi hevokseksi veikkailtu BK-46, jolla on piste Iiroja enemmän.

Ottelu Åbo IFK:ta vastaan oli tilastoja vilkaisemalla yhden miehen show. Ihastuttanut ja vastustaja vihastuttanut Juho Patola takoi neljä Iirojen viidestä maalista. Viimeistelykimaraan mahtui maalinteon malleja, puskumaali, hillitympää viimeistelyä sekä raivokasta singolla ammuskelua.

Patolan lisäksi osui Kimmo Hörkkö, jonka osuma oli myös komeaa katseltavaa. Laatulaukaus ja vieläpä huonommalla jalalla, jos Hörköltä sellainen löytyy.

Päävalmentaja Pasi Lehtonen oli ÅIFK pelin antiin tyytyväinen.

- Pelimme ei edelleenkään ollut ehkä ihan niin loistokasta kuin numerot antavat ymmärtää, mutta näin paljon hyvää. Hyökkäsimme monipuolisesti - välillä lyhyillä syötöillä, välillä pitkillä. Välillä hitaasti ja välillä nopeasti, Lehtonen hykerteli.

- Emme myöskään murtuneet vastustajan avausmaaliin, vaan uskoimme omaan tekemiseemme ja nousimme ohi.

Myös Tammelasta kolme paunaa

Toinen kolmen pisteen arvoinen taistelu käytiin Tammelassa Ilves-Kissoja vastaan. Vierailu nälkäisen nousijajoukkueen luolaan ei ollut läpihuutojuttu, kuten sarjataulukosta olisi harhaisesti voinut päätellä.

Maalittomalla ensimmäisellä jaksolla Iirot oli parempi joukkue ja hallitsi peliä, mutta hitusen vaarallisemmat tilanteet siunaantuivat Ilves-Kissoille. Läpiajoja tai puolittaisia sellaisia oli useampikin. Yhden tamperelaiset töhrivät ohi, yhden pelasti Jani Tuomala ja yhden laukauksen eteen venyi Sami Vahanto. Myös Vasile Marchis puhkui näyttöhaluja vanhojen tuttujensa edessä ja pelasi elegantin ottelun puolustuksen sydämmessä.

Työ palkitsi vihdoin tekijänsä toisella jaksolla, kun Nico Rinne temppuili maalinedustalta sisään Iiro Aallon lähettämän pallon. Ihan niin helpolla raumalaisten regatta ei kuitenkaan voittoon purjehtinut.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Ilves-Kissoille tuomittiin rangaistuspotku Peetu Peltosen oltua pallon edessä kuudentoista sisällä, tuomarin mukaan Peltosella oli näppinsäkin pelissä. Ulos keskikentän kiekkotohtoria ei kuitenkaan ajettu.

Jani Tuomala syöksyi kuitenkin yläkulmaan suuntautuneeseen pilkuun kiinni kuin leijona safarin seepraan ja pelasti Iiroille massiivisen tärkeän voiton.

- Vastustajalla oli paikkoja vähän, sitäkin vaarallisempia kylläkin. Pystyimme pelaamaan mielestäni hyvää pallollista peliä vaikeassa vierasottelussa, valmentaja Lehtonen maiskutteli matsin jälkitunnelmissa.