Pallo-Iirot otti rutiinipisteet MuSalta

20.7.2011


Kauden kolmaskin paikalliskamppailu tuotti täyden pistepotin. MuSan Salama kaatui Äijänsuolla lopulta selvästi 3-0. Juho Patolan maalitehtailu jatkuu ja jatkuu.

Pallo-Iirojen päävalmentajalla Pasi Lehtosella oli tämän kauden paikalliskamppailuihin yksi toive - pisteitä täytyy tulla enemmän kuin viime kaudella, jolloin Iirot sai raavittua MuSalta ja Jazzilta yhteensä vain kolme pistettä. Henkistä kasvua on tapahtunut vuodessa myös tällä sektorilla, sillä joukkue on täyttänyt valmentajansa toiveen raapimalla kasaan kauden paikallisista täydet yhdeksän paunaa.

MuSa onnistui Raumalla ensimmäisen puoliajan sinnittelemään kotijoukkueen kyydissä. Toisella puoliajalla MuSa-piiskuri Risto Puustisen loihtima tiivis paketti alkoi väsyä ja tilaa löytyä.

Iirokippari Kimmo Hörkkö survoi maalinedustalta vapauttavan ja ratkaisevan 1-0-maalin. Tuon osuman jälkeen ottelulla oli vain yksi suunta ja päätepysäkillä odotti Iirojen selvä voitto.

Patola jälleen in flames

Porilaisten jouduttua hakemaan tasoittavaa osumaa, jäi Pallo-Iirojen ykkössepolle Juho Patolalle tilaa riehua Salaman päädyssä. Hän paukutti jälleen kaksi osumaa ja vankisti johtoansa B-lohkon maalipörssissä. Varsinkin kolmannesta osumasta Patola saa kiittää Hörkön verenhimoista työpanosta. Hörkkö heitti sivurajalla MuSan laitapakin katolleen ja vyöryi kohti maalia tarjoilemaan Patolalle hunajaa.

-En nuku öitäni ennen kuin Patolla on koossa vähintään ne 30 osumaa, puskutraktorimainen Hörkkö täräytti.

Lehtonen ei nauti

Valmentaja Lehtonen on mies, jonka pahin vihollinen tuntuisi olevan tyytyväisyys. Pisteitä ropisee ja oma joukkue on sarjassa kakkossijalla, mutta Lehtonen ei lepää miettiessään, miten voisi olla vieläkin parempi.

-Joudun jälleen sanomaan, että nolla omissa ja kolme pistettä on tulosurheilussa täydellinen saavutus. Tai ei ihan. Meillä riittää edelleen tekemistä oman pelimme kanssa. Tämä rakennusprojekti etenee kuitenkin pienin askelin, Lehtonen runoili.

Pallo-Iirot on pisteen sarjakärki BK-46:tta perässä. ÅIFK:n kaadettua JäPS:n ja Närpes Kraftin murskattua Ilveksen 5-1, syntyi kolmanteen sijaan neljän pisteen kaula.