Iirot haastaa SalPan Salossa

16.6.2011


Viime vuonna raumalaisten Salon vierailu päättyi 0-2 tappioon.
Viime vuonna raumalaisten Salon vierailu päättyi 0-2 tappioon.

Tuloksellisesti kovassa iskussa oleva Pallo-Iirot kohtaa seuraavaksi vieraissa lauantaina Salon Palloilijat. Nimivahva kotijoukkue onki talven siirtomarkkinoilla haaviinsa muutaman vonkaleen.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen on urallaan sen verran monta kertaa käynyt Salossa, että tietää mitä kamppailusta on odotettavissa.

- SalPalla on koossa kärkipään materiaali. Pelit Salossa ovat perinteisesti olleet vähämaalisia ja tasaisia. Ja oman mausteensa tuo koko pelin korvaan huutavat 200 kylähullua, Lehtonen veistelee.

SalPan hyökkäys vahvistui vuosi toisensa jälkeen Kakkosessa kovia maalimääriä takovalla Matti Heimolla. Keskikentälle tuli Garry Lewis tippuneesta EIF:stä. Lisäksi puolustukseen tuli kova Petteri Poukka Ilveksestä, mutta hänen kautensa meni piloille jo talvella vakavan polvivamman takia. Jo viime kausilta tuttuja kasvoja joukkueessa ovat vaarallinen kärki Antti Hakala ja keskikentän pelinrakentaja Jussi Haijanen.

Iirojen hyökkäyksen terävin syömähammas Juho Patola on poissa raumalaisten riveistä lauantaina henkilökohteisen esteen vuoksi. Lehtonen pyyteleekin iltarukouksissaan Kimmo Hörkön toipumista pelikuntoon, ja yhtä iloista olisi nähdä Saku Peltonenkin kirmaamassa keskikentällä. Toisaalta Ville Kukkasen vahvat näytöt viime ottelussa lisäävät Lehtosen pakkaan extrajokerin.

- Edessä on kaksi todennäköisesti hyvin erilaista ottelua (SalPa, TiPS). Kokoonpano tulee siis todennäköisesti elämään jonkun verran. Se luo haasteen, koska reservikin pelaa tiistaina Eurassa, Lehtonen pohdiskeli.

Jos ottelua ei nyt ihan elintärkeäksi voi sanoa, niin hävitäkkään sitä ei mielellään saisi. SalPa on jo nyt mukana tiivissä kärkiryppäässä ja saattaa kauden mittaan nousta aivan terävimmän kärjen tuntumaan. Silloin keskinäiset ottelut nousevat arvoon arvaamattomaan.