Pallo-Iiroille kaksijakoinen piste Salosta

21.6.2011


Iirojen ensimmäisen jakson mainio esitys ja 0-1-johto kuivui lopulta yhdeksi pisteeksi salolaisten päästyä niskan päälle toisella puoliskolla.

Kotijoukkueen Markus Mustonen säikäytti Saloon matkustaneita Iirojen kannattajia laukomalla alkuminuuteilla tulisen kääntölaukauksen tolppaan niin että tutisi. Tuo tilanne kävi vieraille hyvästä herätyksestä ja sen jälkeen ensimmäinen jakso pysyikin hyvin raumalaisten nyrkeissä.

Iirot rakensi parempiakin paikkoja, kuin mistä se lopulta onnistui tekemään avausmaalin. Tuo osuma oli Kimmo Hörkön haaston päätteeksi alakulmaan pamauttama maanuoliainen.

Ville Kukkanen esiintyi taas rauhallisesti ja varmasti keskikentän pohjalla ansaittuaan nyt avauspaikan Salossa.

Iirot väsähti toiselle puoliajalla

Toiselle jaksolle SalPa tiputti Jussi Haijasen keskikentän pohjalta toppariksi ja otti Antti Hakalan penkiltä rakentamaan peliä kärjen alapuolelle. Vain kaksi minuuttia oli toista jaksoa kulunut, kun SalPan Iku Leino puski henkisesti massiivisen tasoituksen.

Varsinkin Iirojen keskikenttä väsähti, mitä pidemmälle ottelu eteni, ja Hakala sai enemmän tilaa oikeaaikaisille aloitteilleen. Hän saikin melko paljon palloa ja onnistui käynnistämään muutaman vaarallisen hyökkäyksen, joista jonkin olisi rehellisyyden nimissä jopa pitänyt päättyä maaliin.

Iirojen toisen jakson paras paikka siunaantui Roope Rauniolle, jonka laukauksen salolaispuolustus blokkasi maalinedustalta.

- Kaksijakoinen ottelu, jossa menetimme hallinnan toisella puoliajalla. Syitä siihen oli monta, varmasti suurimpia väsymys ja aikainen takaiskumaali, valmentaja Pasi Lehtonen pohdiskeli.

- Mietimme Peltosen Sakun kanssa toisella jaksolla, että muutammeko systeemiä ja panostammeko enemmän hyökkäykseen. Päätimme kuitenkin hieman varmistellakin pistettä. Siinä mielessä pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, Lehtonen kertoi.