Sarjakärki matkaa Närpiöön

20.5.2011


Lohkonsa piikkipaikalle noussut Pallo-Iirot jatkaa tiivistä pelitahtiaan vierailemalla sunnuntaina Närpiössä.

Voitto FC Jazzista lihotti Pallo-Iirojen pistepotin kymmeneen paunaan. Täydellisestä startista uupuu vain kaksi pojoa ja tuolla saldolla Iirot pitääkin hallussaan Kakkosen B-lohkon kärkipaikkaa neljän kierroksen jälkeen.

Nyt sarjajohtaja joutuu Närpiön Kraftin vieraana samankaltaiseen tilanteeseen kuin avausottelussa Porissa. Iirot on parempi joukkue ja sunnuntaina sarjataulukonkin perusteella suosikin asemassa. Kahdessa edellisessä ottelussaan raumalaiset ovat päässeet iskemään enemmän tai vähemmän selkeästä altavastaajan asemasta.

Kraft kaatuu hyvällä syöttöpelillä ja liikkeellä

Jos se valmentaja Pasi Lehtosesta on kiinni, niin Närpiöön matkaavassa bussissa kärvistelee nöyriä poikia.

- Olen teroittanut jo pitemmän aikaa, että niin kauan kuin asenteemme ja nöyryytemme työntekoon on kunnossa, on mahdollista jatkaa pisteputkea. Toisaalta häviämisestäkin voi tässä sarjassa tulla hyvin helppoa, jos selät suoristuvat, Lehtonen selvitti.

Katsaus Iirojen sairastuvalle kertoo nilkkavaivaisesta Janne Tahvanaisesta ja vatsalihaksensa  todennäköisesti reväyttäneestä Nico Rinteestä. Eetu Setänen jolkotteli kuusikymppisen reserveissä, mutta ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Sen sijaan kokeneet kehäketut Saku Peltonen ja Sami Vahanto ovat jo valmiita heitettäväksi suoraan avaukseen tai käytettäviksi rauhoittavina vaihtoina.

Sunnuntain kotijoukkue Kraftin sarjan aloitus on ollut vaikea, mutta toisaalta sekin on jo raapinut avausvoittonsa juuri kotikentältään Åbo IFK:sta. Viime kierroksella Kraft johti Musassa 0-2, mutta menetti johtonsa ja jäi tasapeliin. Ulkomaalaisväritteinen joukkue on isokokoinen ja näin vahva erikoistilanteissa. Toisaalta toimiessaan Iirojen aktiivinen ja liikkuva pelitapa on hitaahkoille ja fyysisille kraftilaisille myrkkyä.