Pallo-Iirot selätti FC Hämeenlinnan

25.1.2011


Pallo-Iirot jatkoi harjoitusotteluitaan voitokkaasti kaatamalla sarjatasoa ylempänä pelaavan FC Hämeenlinnan 4-2. Juho Patola jatkaa talvipakkasillakin liekehtimistään ja iski viime ottelun viiden maalin jatkoksi kaksi osumaa.

Pallo-Iirot - FC Hämeenlinna 4-2 (3-1)

 

Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli talviharjoitteluhalliin kerääntyneille raumalaisen jalkapallon ystäville miellyttävä kokemus. Pallo-Iirot jatkoi Pasi Lehtosen lupailemaan iloista ja liikkuvaa jalkapalloaan ja löi vierasjoukkueen ahtaalle.
 
Hämeenlinna sai ensimmäisen maalinsa Eetu Setäsen ja Antti Horjanheimon hukattua hetkeksi yhteisen sävelensä. He lähtivät tavoittelemaan samaa palloa, jonka seurauksena peliväline kimpoili vieraille suotuisalla tavalla lopulta maaliverkkoon asti.
 
Rinnalle ja ohi
 
Tuon osuman jälkeen Iirot välillä jopa tuntuivat vyöryvän varamiehisten vieraidensa yli. Hyväprosenttinen osumatarkkuus maalipaikoista jatkui ja erityisen tyytyväinen Lehtonen oli keskikentän parivaljakkonsa Kimmo Hörkkö - Peetu Peltonen otteisiin.
 
- Hallitsimme keskikenttää, kiitos Kimmon kovaotteisen työmoraalin ja Peetun vahvan pallollisen pelin. Mahtoikohan tulla Peltosen pojalle yhtään menetystä, Lehtonen kehui.
 
- Asenne oli muutenkin hyvällä tasolla. Sellainenkin ihme nähtiin, että Juho Hyysalo ryntäsi hyökkääjän paikaltaan auttamaan puolustusta ja riistämään palloa keskikentälle. Mitenkään Hyysaloa väheksymättä, mutta olihan se harvinaisuudessaan mieltä ylentävää katsottavaa, Iirovalmentaja kiitteli.
 
Ensimmäisellä puoliajalla Juho Patola maalasi siis kahdesti ja Roope Raunio kerran.
 
Lehtonen peräänkuuluttaa nöyryyttä
 
Toisen puoliajan vaihdot sekoittivat peliä, mutta hätää Iiroilla ei enää ollut. Vasile Marchis kaunisteli pilkulta lukemia ja aivan lopussa Hämeenlinnan testimies Victor Solomon pääsi tuikkaamaan maalinedustalta vierailijoille vielä toisenkin maalin.
 
- Uskalsimme tiukemmissakin paikoissa pitää pallon maissa ja edetä helpoilla, lyhyillä syötöillä. Meidän on säilytettävä tämä rohkeus, mutta myös muistettava olla nöyriä.
 
- Voitto ykkösdivarijoukkueesta osoitti, että olemme oikealla tiellä. Se tie on kuitenkin todella pitkä, Lehtonen ravisutti joukkueestaan ylimielisyyden rippeetkin ennen kuin niitä ehtii edes esiintyä.