Pallo-Iirot Alandia cupin finaalissa

1.7.2010


Pallo-Iirojen -98 pojat taistelivat tiensä Alandian Cupin finaaliin 76 joukkueen joukosta.

Alandia Cup 2010, 76 joukkuetta ja aikaa viisi päivää ratkaista turnauksen mestari. Kahdeksassa kymmenen joukkueen lohkossa selvitettiin ensin alkusarjasta 16 jatkajaa cupvaiheeseen. Iirojen kanssa on samassa alkusarjassa seitsemän sopivaa ja kaksi kovaa vastustajaa. Kaikki alkusarjan pelit palataan kolmessa päivässä.

EPS, KelA, Kuusysi, LPS, Reipas, VJS ja VPS kaatuvat jo ensimmäisellä puoliajalla ja toinen puoliaika nautiskellaan. Iirojen liike ja taito tekevät tehtävänsä. Kahdessa kiihkeässä kamppailussa Iirot kukistavat kehäkolmosen kingit HJK:n 2-0 ja Tampereen Ilves kaatui samoin numeroin. Alkusarjan maalisaldo on mairitteleva 36-1.

Cupvaiheen ensimmäisessä ottelussa Iirot kylvettävät Kasiysiä 6-1. Neljännes- ja semifinaalissa kuritetaan Kontun molempia valiojoukkueita 2-0, toista kylläkin vasta pilkuilta.

Finaali pelattiin MIFK:n stadionilla Wikholm areenalla. Vastassa oli TPV ja katsomossa 2000 futaria ja futisfania ympäri Suomen niemen. Peli TPV:tä vastaan on tasaista. Ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla on 1-1. Toisella puoliakalla Iirot panostavat hyökkäykseen ja omissa soi. Peli päättyy 1-3 ja Iiroille ripustetaan hopeamitalit juhlallisin menoin.

Iirojen joukkueessa pelasivat Furuholm Tomi, Ketola Juuso, Lehtinen Lassi, Lemio Jussi, Länsiharju Jasperi, Matomäki Santeri, Mattila Jan, Peltonen Kasperi, Ranne Manu, Saarela Artturi, Siitonen Kasperi, Suistio Santeri, Toivonen Aleksi, Tuomi Tom, Valli Viljami, Valtonen Elias ja Visavuori Joona.

Turnausfiilistelyä Ahvenanmaan paikallislehdessä:

http://www.tidningen.aland.net/article.con?id=22892&iPage=1

Samaisen joukkueen viime vuotinen esiintyminen Alandia cupissa ja hyvät tulokset poikivat kutsun Madridin kutsuturnaukseen, saas nähdä mitä tämä loistosuoritus tuo mukanaan.

Pallo-Iirot onnittelee -98 junnuja.