Pallo-Iirot – FC Barcelona, pääsiäisenä

20.1.2010


Kaksi perinteikästä jalkapalloseuraa FC Barcelona ja Pallo-Iirot kohtaavat toisensa mitä todennäköisimmin pääsiäisenä Madridissa, Espanjassa.

Kyseessä ei ole P-Iirojen 80vuotisjuhlaottelu vaan P-Iirojen vuonna -98 syntyneiden poikajunioreiden joukkue on saanut kutsun kansainväliseen "XXIV Alcalá de Henares Cup 2010" -kutsuturnaukseen Espanjaan, johon osallistuu FC Barcelonan samanikäisten poikien joukkue.

-Kutsu tuli, kun skruuvasimme muutamia Kehä kolmosen jengejä solmuun kuten Honka ja PK-35 Alandia Cupissa viime kesänä meidän ykkösnipulla. Madridiin menemme pitämään hauskaa ja kehittämään kaikkien poikien, poikien siskojen ja veljien ja niin isien kuin äitienkin rakkautta lajiin eli kaikki pelaavat ja kannustavat, heittelee päävalmentaja Tommi Rantala.

Turnauksen järjestää Club Deportivo Avance ja se pelataan Alcalá de Henaresin kaupungissa Madridin itsehallintoalueella. Kaupunki löytyy Rauman tavoin Unescon maailmanperintölistalta, heidän perintökohteensa on yliopisto ja kaupungin historialliset osat.

Iirojen -98 -joukkueen valmistautuminen huhtikuun alussa pidettävään turnaukseen on täydessä vauhdissa. Ennen joulua joukkue hioi taitojaan T&T Talvi Campiksi nimetyllä kaksipäiväisellä harjoittelurupeamalla. Juoksuoppia pojille oli antamassa Pasi ja Pia Roslund. Futisvalmennukseen uusia tuulia toi joukkueen oma valmentaja, joka vieraili Saksassa Werder Bremenin vieraana viikon verran ja jakoi matkalla hihaan tarttuneita oppeja.

Talvi Campillä oli oman joukkueen 25 pelaajan lisäksi mukana Euran ja Uudenkaupungin yhteistyöjoukkueista 18 poikaa. Joukkue jatkaa valmistautumista Espanjan matkaan treenaamalla kaksi kertaa viikossa joukkueen omin voimin, tämän lisäksi pelaajat osallistuvat P-Iirojen erikoisryhmien harjoituksiin. Pelaajat osallistuvat Pasi Lehtosen ja Kimmo Hörkön vetämään taitokouluun kerran viikossa ja maalivahdit Iiro Koivulan maalivahtitallin harjoituksiin kerran viikossa. Harjoitusotteluita joukkue pelaa joka toinen viikko.

-Tuleva turnausmatka näkyy todella joukkueen harjoitusmotivaatiossa ja pojat kyselevätkin treeneissä ketä vastaan me sitten pelaamme Espanjassa, kertoo joukkueenjohtaja Tero Tuomi.

Joukkueen valmistautumista ja kuulumisia seurataan Pallo-Iirojen sivuilla kuukausittain.