Kausi huipentuu viikonloppuna

1.10.2009


Jalkapallokautta on pelattu huhtikuusta lähtien ja kaikki kulminoituu lopulta lokakuun ratkaisuhetkiin. Koko kausi tullaan muistamaan muutaman ottelun lopputuloksen perusteella. Tulevana viikonloppuna Raumalla taistellaan kahdesta täysin eri asiasta jotka molemmat tulevat jäämään pahimmassa ja parhaimmassa tapauksessa raumalaisen jalkapalloilun historiankirjoihin.

Edustuksella ratkaisun hetket

Pahimmassa tapauksessa kauden päätteksi P-Iirojen miesten edustusjoukkue voi vielä tippua Kolmoseen, tämä nostaisi erittäin synkän pilven koko seuran tulevaisuuden ylle. Edustusjoukkueemme taistelee kuitenkin kynsin hampain säilymistestä Kakkosessa. Lähtökohdat perjantaiseen kauden viimeiseen kotiotteluun KaaPoa vastaan ovat kannaltamme loistavat. Iiroilla on alla kolmen voitollisen kotiottelun putki. Kotona on kaatunut LoPa, Sinimustat sekä Kraft.

Kakkosen tillannekkin on kääntynyt näiden voittojen ansioista suosiolliseksi raumalaisten kannalta. Säilyminen sarjassa varmistuisi kotivoitolla. Käytännössä yksikin piste kahdesta jäljellä olevasta ottelusta riittänee varmistamaan sarjapaikkan. Eroa tällä hetkellä viimeisen putoajan paikalla olevaan PP-70:een (25p.) on viisi pistettä ja väliinkin mahtuu vielä EIF (30p.), ÅIFK (29p.) sekä Sinimustat 27p.).

Nyt jos koskaan Iirot tarvitsee kotiyleisön tukea.

Perjantainen kotiottelu alkaa totuttuun aikaan eli klo 18.30 Äijänsuon stadionilla.

Kauden viimeinen ottelu on sunnuntaina 11.10. Tammisaaressa klo 14 jolloin vastassa EIF.

Kakkosen B-lohkon sarjataulukko

A-juniorit mitalitaistossa

Jos on miesten Kakkonen ollut ennätystasainen ja jännitys säilynyt raumalaisten osalta loppukierroksille asti niin samanlainen on tilanne myös A-junioreiden SM-sarjassa. Sillä sarjaan noussut Iirojen joukkue taistelee sarjansa päätöskierroksella tulevana lauantaina hopeamitalista. Mitali olisi historiallinen saavutus raumalaisessa jalkapalloilussa ja koko raumalaisessa poikapuolen palloilussa.

Mestaruus on jo ratkennut PK-35:lle, mutta sijoilla 2-6 olevilla joukkueilla on kaikilla mahdollisuudet himmeämmille mitaleille. Iirojen (maalisuhde +10 maalia) kanssa kanssa tasapisteissä ovat HJK (+16), KuPS (+14) sekä Reipas (+7), pisteen nelikkoa perässä on TPS (+2).

Mitali edellyttää Jarmo Lavannon ryhmältä kotivoittoa ja mitä suuremmat lukemat joukkue saa ladottua taululle sen paremmat ovat mahdollisuudet, koska todennäköisesti lopulliset sijoitukset ja mitalien kohtalot tullaan ratkaisemaan maalierolla, jos maalierotkin ovat joukkueiden välillä tasan ratkaisee sijoituksen tehdyt maalit.

Päätöskierroksella Raumalle saapuu jo mahdollisuutensa sarjapaikkansa uusimiseen menettänyt Käpylan Pallo. HJK kohtaa vieraissa Lahden Reippaan ja KuPS matkustaa ilman panoksia pelaavan Ilveksen vieraaksi. Turun raitapaidat kohtaavat sarjapaikasta taistelevan JJK:n Jyväskylässä.

Myös A-juniorit tarvitsevat raumalaisten tuen taakseen mitalitaistossa. Tule paikanpäälle Äijänsuon stadionille klo 15 lauantaina kannustamaan P-Iirot maalitalkoisiin.

A-junioreiden sarjataulukko

A-junioreiden kausi ei välttämättä pääty vielä lauantaina sillä sarjan neljä parasta pelaavat Supercupin, joka on ikäänkuin A-junioreiden miniversio Suomen Cupista. Kaksiosaisissa välierissä kohtaavat SM-sarjan 1. ja 4. sekä 2. ja 3. Välierissä noudatetaan UEFA:n vierasmaalisääntöä. Välierät aloitetaan huonommin sarjassa sijoittuneen kotikentällä. Välierien voittajat pelaavat yksiosaisen finaalin saman päivänä miesten ja naisten Suomen Cupin finaalin kanssa 31.10.

B-juniorit taistelee sarjapaikasta

B-junnuille tilanne on edustuksen kanssa samantyyppinen. Harri Virtasen luotsaama joukkue taistelee säilymisestä Ykkösessä. Eroa tippumisviivaan on kolme pistettä kun pelaamatta on vielä kaksi kierrosta. Joukkue kohtaa Hongan kakkosjoukkueen Espoossa lauantaina ja kausi päättyy Äijänsuon stadionilla viikon kuluttua sunnuntaina (11.10.) klo 13 jolloin vastassa on PP-70.

B-junioreiden sarjataulukko