Ensimmäinen palanen ensi kauden joukkueeseen – Henri Saarinen jatkaa Raumalla

14.10.2019

Henri Saarinen torjuu Pallo-Iirojen maalilla myös ensi kaudella.
Henri Saarinen torjuu Pallo-Iirojen maalilla myös ensi kaudella.

Saarinen on kirjoittanut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Pallo-Iiroihin.

Henri Saarinen aloitti Pallo-Iiroissa kaudella 2018, ollen tärkeä palanen nousuun päättyneessä kaudessa. Kauden jälkeen Saarinen kirjoitti vuoden jatkosopimuksen ja muutti Turusta Raumalle. Samalla vastuulle tuli seuran maalivahtivalmennuksen koordinointi.

Raumalle hyvin sopeutuneen 23-vuotiaan maalivahdin arki pyörii tutussa ympäristössä jatkossakin, sillä taskussa on jälleen vuoden mittainen jatkosopimus.

- Kuten vuosi takaperinkin, niin päällimmäinen syy jatkosopimukseen on edelleen se, että seurassa tehdään asioita hyvin. Muutenkin koko Pallo-Iirot yhteisö on mahtava, ja kaikki tekeminen joukkueen kanssa on ollut mukavaa. En näe mitään syytä, miksi vuoden täällä asumisen jälkeen lähtisin vaihtamaan. Kaikki on mennyt kaikin puolin hyvin, Saarinen toteaa.

Lokakuun alussa päättyneeseen kauteen päättyi myös jokaisen Pallo-Iirojen pelaajan sopimus. Saarinen on ensimmäinen palanen kauden 2020 joukkuetta – ja tärkeä sellainen onkin. Kauden aikana 17 peliä pelanneelta Saariselta nähtiin paljon tärkeitä torjuntoja, joista kruununa pilkkutorjunta Äijänsuolla Ilves 2:ta vastaan.

- Joukkueesta on niitä varmoja lähtijöitä sekä niitä, jotka vielä pohtivat mitä tekevät. Itse haluan nyt ainakin näyttää, että täällä ollaan ja jatketaan. Mielenkiinnolla odotan, miten joukkue lähtee muotoutumaan.

Saarisen ensimmäinen kausi Pallo-Iiroissa meni nousua tavoitellen, ja se onnistui. Nyt päättyneen kauden tavoitteena oli säilyttää sarjapaikka, joka onnistui sekin.

- Kaksi kautta takana, joissa ollut selkeä tavoite. Seuraavaksi pitää näyttää, että pystymme pitämään tasomme Kakkosessa. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, mutta ei se ole ollut sitä tähänkään mennessä. Innolla odotan sitä hetkeä, kun päästään taas takaisin hommiin ja valmistautumaan ensi kauteen, Saarinen päättää.