Kiikarissa kolmas perättäinen voitto

20.9.2019 klo 12


Pallo-Iirot pääsee lähtemään lauantain kotiotteluun allaan kaksi voittoa. Vieraaksi Äijänsuolle saapuu sarjapaikan säilyttämisestä tiukasti kamppaileva Käpylän Pallo.

Kesä on kääntynyt syksyksi ja tappiot sekä tasapelit voitoiksi. Pallo-Iirot pelasi kesä-elokuussa kymmenen ottelun jakson, jossa vain Pitsiyön spesiaalissa Tampere Unitedia vastaan tuli kolme pistettä tilille. Elokuun viimeinen päivä raumalaiset onnistuivat kotonaan katkaisemaan Ilves 2:sen kuuden ottelun voittoputken 2-1, ja viime viikonloppuna FC Jazz kaatui Porissa 0-2.

- Olemme treenanneet hyvin ja tiesimme, että jossain kohtaa ottelut kääntyvät jälleen voitoksemme, Konsta Siivonen toteaa.

Siivonen on yksi kuudesta Pallo-Iirojen pelaajasta, joka on iskenyt kauden aikana kaksi maalia. Erik Mirel ja Topias Silvennoinen ovat edelleen joukkueen maalipörssin kärjessä kolmella maalilla.

Lisää pelaajia maalintekijätilastoihin saatiin, kun Ilvestä vastaan kauden maalitilinsä avasi Emenike, joka heilutti verkkoa saman ottelun aikana vielä toistamiseen. FC Jazzia vastaan saman tempun teki Juuso Aalto, iskettyään pallon maaliin kahdesti alle kahteen minuuttiin.
 

Iiroilla sarjapaikka sinettiä vaille varma
 

Lauantaina Raumalle saapuu Käpylän Pallo, jonka raumalaiset kohtasivat kauden ensimmäisessä pelissä. Tuolloin Pallo-Iirot nappasivat Helsingistä mukaansa kolme pistettä 0-1 -lukemin.

Tällä hetkellä Käpa majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Toisin kuin vain kahdeksan pistettä kerännyt sarjajumbo TamU, helsinkiläisillä on vielä mahdollisuus säilyttää sarjapaikka. Espoon Palloseura on pykälän edellä, mutta tasapisteissä ja ero Grankulla IFK:honkin vain yhden pisteen.

- Tiukka vääntö varmasti tulossa. Heillä kova taistelu käynnissä sarjapaikan säilyttämisestä, joten varmasti kova yritys ja tahtotila pisteisiin, Siivonen pohtii.

Pallo-Iirot sen sijaan pääsee lähtemään otteluun kohtalaisen kepein mielin. Otteluita on jäljellä kolme, eli pisteitä jaossa yhdeksän. Raumalaisten sarjasijoitus on tällä hetkellä seitsemäs ja piste-ero KäPaan on kahdeksan. Voitto tai tasapeli lauantain ottelusta antaisi viimeisen sinetin sarjapaikan säilymiselle. Toisaalta sarjapaikan säilyminen voi varmistua myös tappiolla, jos EPS ei onnistu voittamaan omaa otteluaan tai GrIFK jää ilman pisteitä.

Toki mahdollisuus myös sarjataulukon neljän parhaan joukkueen muodostamaan jatkosarjaan on vielä olemassa. Tällä hetkellä neljäntenä on SalPa, neljä pistettä raumalaisia edellä. SalPan kanssa tasapisteissä ovat sijoilla viisi ja kuusi olevat FC Espoo ja FC Honka Akatemia.

- Totta kai helpottaa seuraavaan otteluun lähtöä, kun on voittoja alla. Useampi hävitty ottelu peräkkäin nostaa paineita pisteiden saamisen suhteen. Nyt voidaan onneksi lähteä hyvillä mielin pelaamaan.

Lauantain kotiottelu on kauden toiseksi viimeinen peli Äijänsuolla. Opiskelijat pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään haalareilla ja opiskelijakortilla. Luvassa opiskelijoille myös haalarimerkki ja tarjouksia sekä kaikille katsojille mukavaa ajanvietettä urheilun parissa.

- Maaleja, viihdyttävää peliä ja kolme pistettä, sitä on luvassa yleisölle lauantaina, Siivonen summaa.

 Pallo-Iirot – KäPa Alsecco stadionilla lauantaina 21.9. klo 15, tervetuloa!