Nousijajoukkueiden kohtaaminen

28.6.2019


Pallo-Iirojen pelit jatkuvat lauantaina, kun Alsecco stadionille vieraaksi saapuu sarjataulukon yhdeksännellä sijalla oleva Espoon Palloseura.

Lauantaina nähdään nousijajoukkueiden kamppailu, kun sekä Pallo-Iirojen että Espoon Palloseuran viime kausi Kolmosessa päättyi nousujuhliin. Raumalaisten kohdalla kyseessä oli paluu Kakkoseen kolmen Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. EPS:lle tämä kausi on kuitenkin historiallinen, sillä joukkue on aiemmin pelannut vain alemmilla sarjatasoilla.

Kausi lähestyy kovaa vauhtia puolta väliä. Pallo-Iirojen sijoitus B-lohkon sarjataulukossa on viides ja kasassa on 14 pistettä. Edellinen ottelu pelattiin juhannusviikolla paikallisvastustaja FC Jazzia vastaan. Tuolloin yli tuhatpäiselle yleisölle tarjoiltiin 2-2 (2-2) -tasapeli, kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta huolimatta.

EPS:lle historian ensimmäiset yhdeksän ottelua Kakkosessa ovat tuottaneet kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja viidellä tappiolla 10 pistettä. Viime viikon ottelu FC Honka Akatemiaa vastaan päättyi 2-2 -lukemiin.

EPS:n paras maalintekijä on viisi kertaa pallon verkkoon laittanut Eetu Klingberg. Raumalaisten osalta esiin ei nouse yhtä maalirohmua. Kahteen maaliin ovat päässeet Aake Rapala, Topias SilvennoinenEetu Kaipio ja Erik Mirel.
 

Positiivinen yllätys
 

FC TPS:sta täksi kaudeksi Pallo-Iiroihin lainasopimuksella saapunut Mirel on ollut tyytyväinen alkukauteen.

- Oli hyvä päätös tulla hakemaan täältä vastuuta ja kokemusta. Kausi on alkanut joukkueen osalta positiivisesti, jos ei huomioida Ilves-peliä. Olen rehellisesti sanottuna jopa hieman yllättynyt, miten hyvin ja kurinalaisesti olemme pystyneet pelaamaan, Mirel myöntää.

Edellisessä kotipelissä Mirel pääsi myös aistimaan Pallo-Iirojen ja FC Jazzin välistä paikalliskamppailua.

- Jazz pelistä jäi yleisön, sään ja yleisen tunnelman osalta hyvä fiilis. Se jäi vähän harmittamaan, että olisimme ansainneet enemmän kuin tasapelin.

Ilvestä vastaan tulleen tappion ja derbyn tasapelin jälkeen tavoitteena on taas palata voittojen tielle.

- Scott on varmasti perehtynyt siihen, miten EPS pelaa. Meidän pitää vain jatkaa samalla kurinalaisella linjalla, niin kyllä me se peli voitetaan, Mirel toteaa.
 

Loukkaantumiset alkavat helpottaa
 

Miika Pertolalle kertyi Jazz-ottelussa neljäs keltainen kortti ja on näin ollen sivussa EPS-ottelusta. Ainut varmasti pelikunnoton pelaaja on tällä hetkellä vain Aleksi ToivonenJuuso Aallon ja Eetu Snickerin kohdalla tilannetta tarkkaillaan vielä ottelun alla. Matias Majapuro on töidensä vuoksi sivussa toistaiseksi.

Lauantaisen pelin jälkeen seuraavan kerran Äijänsuolla pelataan vasta noin kuukauden päästä. Ensin otteluista tulee noin parin viikon mittainen tauko, jonka jälkeen pelataan kaksi kertaa vieraissa. Alsecco stadionille palataan herkullisissa tunnelmissa 26.7., kun Tampere Unitedia vastaan pelataan Pitsiyön spesiaali.