Topi Tirri viimeistelee miesten edustusjoukkueen valmennustiimin

28.2.2019

Topi Tirri ja edustusjoukkueen pelaaja Mikael Nurmi
Topi Tirri ja edustusjoukkueen pelaaja Mikael Nurmi

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue saa pitkään hakemansa vahvistuksen valmennustiimiin kun fysioksi ja fysiikkavalmentajaksi joukkueeseen liittyy 36-vuotias Topi Tirri.

Topi Tirri on peruskoulutukseltaan liikunnanohjaaja ja koulutettu hieroja. Kokemusta miehellä on myös valmentamisesta.

- Mulla on painijatausta ja olen myös valmentanut painimista neljä vuotta. Satunnaisesti olen vetänyt harjoituksia vielä nykyäänkin. Crossfit-salilla olen valmentanut vuodesta 2014 asti.

- Erilaisia liikuntaan liittyviä asioita olen tehnyt koko ikäni. Nykyään minulla on Wellness Friskissä oma hoitopiste hierojana, Tirri kertoo.

- Yksilövalmennuksen puolelta voisin mainita, että valmennan Ella Salmista, joka on raumalainen ammattigolfari.

 

Itsensä kehittäminen toi Pallo-Iiroihin

Pallo-Iirojen päävalmentaja Scott Green ja Topi Tirri löysivät nopeasti yhteisen sävelen ja ajatuksen miten joukkueen fyysisten harjoitusten kanssa edetään. Tirri tulee vetämään joukkueelle myös fyysisiä harjoituksia.

- Päällimmäinen syy miksi tulin mukaan Pallo-Iiroihin ja joukkueurheiluun on halu kehittyä. En tiedä onko se jonkinlaista ylivilkkautta, mutta kyllästyn paikalla olemiseen, Tirri nauraa.

- Aloitan elokuussa myös osteopaatti-koulutuksen, josta on myös apua joukkueurheilussa. Se on periaatteessa oma taiteenlajinsa fysioterapiassa ja monilla ammattilaisjoukkueilla onkin osteopaatti mukana taustaryhmässä. Minulla on jatkuva halu oppia uutta ja kehittyä. Tämä opiskelu ja pääseminen mukaan osaksi joukkuetta tuntui hyvältä yhdistelmältä.

Joukkueen pelaajia Tirri on tavannut muutaman kerran ja varsinainen työ alkaa 1.3, jolloin myös joukkueella alkaa uusi vaihe harjoituskaudessa. Päävalmentaja Scott Greenin kanssa Tirri on käynyt jo useat keskustelut.

- Scott on erittäin helposti lähestyttävä ihminen. Rento, mutta jämpti samanaikaisesti.

 

"Väittäisin, että olen reilu."

Topi Tirri itse pelasi aikoinaan C-junioreihin asti jalkapalloa Pallo-Iiroissa, mutta suuremmat meriitit löytyvät puulaakiliigan puolelta.

- Vankka puulaakikokemus. Täytyy sanoa, että yksi maalikuninkuuskin löytyy, Tirri nauraa.

- Aikoinaan käytin enemmänkin aikaa penkkiurheilijana, myös käyden Pallo-Iirojen pelissä.

Entä minkälainen valmentaja Tirri tulee olemaan edustusjoukkueen pelaajille? Mies vakavoituu hetkeksi ja kertoo.

- Väittäisin, että olen reilu. En puhu kenellekään paskaa. Sanon myös ääneen ne asiat joita ei välttämättä haluta kuulla, siihen saa tottua.

- Toki mulla on myös erittäin outo huumorintaju ja saatan sanoa vakavalla naamalla asioita, joista joku voi ottaa nokkiinsa, Tirri lisää pienen naururemakan seuraessa.

Tervetuloa mukaan, Topi!

 

Taustat valmiina, joukkue vielä rakennusvaiheessa

Miesten edustusjoukkueen valmennus- ja taustatiimi on valmiina. Päävalmentaja Scott Greenin ja fysio/fysiikkavalmenta Topi Tirrin lisäksi valmennustiimiin kuuluu kakkosvalmentaja Iiro Koivula, maalivahtivalmentaja Mika Hakanen ja joukkueenjohtaja Mikko Väänänen.

Sanna Peräntie jatkaa mediatiimissä ja taustalla kilpailujaostossa toimivat Vellu VarhoJere Tammela, Kasper Nyholm ja Juho Suoramaa.

Joukkue rakentuu vielä kohti tulevaa kautta Kakkosen B-lohkossa.

Viime kauden taustatiimistä huoltaja Juuso Kuupakko ei jatka edustusjoukkueessa tulevalla kaudella.