Pallo-Iirot pelaa kaudella 2019 Kakkosta!

29.9.2018Sarjakärki Pallo-Iirot teki sen mitä vaadittiin ja tarttui ensimmäiseen ottelupalloonsa sarjanousussa. Juuso Aallon ja Emeniken maaleilla varmistui Pallo-Iirojen pelaaminen Kakkosessa ensi kaudella.

Pallo-Iirot aloitti ottelun hyvällä hallinnalla ja piti palloa. Otteita leimasi kuitenkin hermostuneisuus, syötöt karkailivat ja yritykset viimeisellä kolmanneksella olivat hieman liian hätäisiä.

Iirot sai vaparin hyvästä paikasta kun kokoonpanoon palannutta Juuso Aalto rikottiin boksin edessä. Kapteeni Eetu Kaipion vapari nuoli sivuverkkoa, mutta ei löytänyt tietään maaliin.

Vartin pelaamisen jälkeen MaPS alkoi saada otetta pelistä. Muutaman kerran vieraat pääsivät yrittämään kaukaa, mutta maalivahti Henri Saarinen ei käytännössä joutunut torjuntatöihin. 

Kun kotijoukkue malttoi rakentaa rauhassa, niin paine saatiin MaPS:n alueelle. Ensimmäisellä puoliajalla liian usein palloa roiskittiin huolimattomasti.

Iirot sai toisen erikoistilanteen kun jälleen Juuso Aaltoa rikottiin jälleen boksin läheisyydessä. Tällä kertaa veto lähti Emeniken jalasta, mutta yritys osui MaPS:n muuriin. 

Kotijoukkue siirtyi riemastuttavasti johtoon kun Pallo-Iirot iski väliin ja nopeasti pallo pelattiin Emeniken laitaan. Loistava keskitys löysi maalille tikanneen Juuso Aallon, joka puski syöksymällä pallon tolpan kautta sisään.

MaPs sai oman tilanteensa kun Matias Pakarisen kulmasta Kari-Pekka Koivunen pääsi boksista puskemaan. Pallo-Iirojen takuuvahti Henri Saarinen torjui kuitenkin tilanteen loistavalla syöksyllä.

Vierailijat saivat aivan ensimmäisen puoliajan loppusekunneilla loistavan paikan kun vapaapotkusta lähtenyt keskityspallo jäi vaarallisesti pyörimään Iirojen boksiin. MaPS-pelaaja pääsi tykittämään puolivollesta, mutta Eetu Setäsen uhrautuva peli pelasti maalin syntymisen.

Puoliajalle siirryttiin 1-0 johtoasemassa. 

 

Juuso Aalto ja Emenike ratkovat ottelun

Toisen puoliajan alkuun MaPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Jaakko Hietarinnan vapari leijui kuitenkin taivaisiin.

MaPS:lle tarjottiin toista mahdollisuutta kun 53 minuutilla toppari Eetu Setäselle näytettiin keltaista korttia. Toisen topparin Verneri Kryssin vapaapotku oli parempi, mutta sekin meni selvästi ohi Pallo-Iirojen maalin.

Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana omaa pallollista peliään käyntiin, mutta pikkuhiljaa kontrolli siirtyi keltapaidoille. 

Maalipaikoille ei ollut kuitenkaan kummallakaan joukkueella asiaa, viimeisen kolmanneksen yritykset tyrehtyivät usein huonoihin ratkaisuihin. 

Kunnes 67 minuutilla Juuso Aalto vapautti Emeniken laidalta läpi ja nigerialainen tinttasi pallon voimalla maalin takanurkkaan räjäyttäen 518-päinen yleisön täyteen huutoon.

MaPS tuli peliin mukaan 83 minuutilla kun vierailijat saivat paineen Iirojen alueelle ja purkuun pääsi Jere Rantanen tykittämään pallon Iirojen alanurkkaan. Iirolla oli paikka kaksi minuuttia myöhemmin - jälleen Emeniken jalasta lähti loistava keskitys, mutta Ville Seppänen ehti Joonas Manzon vedon tielle.

Kun tuomari Miikka Lähdesmäki vihelsi pilliin pelin päättymisen kunniaksi kolmen vuoden työ Kolmosessa päättyi riemukkaisiin voitonjuhliin - Pallo-Iirot pelaa kaudella 2019 Kakkosessa!

Kausi jatkuu ensi viikon lauantaina FC Bodan vieraana.