PIF tyrmäsi vaisun Pallo-Iirot

29.8.2018Pallo-Iirojen vahvuus kuluneella kaudella on ollut tiivis puolustus ja kontrolloitu pelaaminen, jonka ansiosta joukkue oli päästänyt sarjassa myös vähiten maaleja ennen illan ottelua. Elokuun peleissä Pallo-Iirot oli päästänyt vain yhden maalin. Kotijoukkue PIF ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan laittoi tuulemaan ja jyräsi raumalaiset 4-1 (3-0) lukemin. Todellisuudessa numerot jopa mairittelivat Pallo-Iiroja.

Sarjanelonen PIF tiedettiin ennakkoon vahvaksi kotijoukkueeksi. Pallo-Iirot pelasi sunnuntaina kovan ottelun Peimaria vastaan ja sen vuoksi vaihtoi avauskokoonpanosta 4 pelaajaa.

Rasitus tai muutokset eivät kuitenkaan olleet syynä vaisuun pelaamiseen, vaan PIF vyörytti hyökkäyksen toisensa perään ja jo heti ensi minuuteista lähtien oli illan juoni selvä. Kotijoukkue vyörytti ja Iirojen peli näytti olevan täysin pois uomistaan.

Puolen tunnin jälkeen Gesim Vocan, Veli Hartolan ja Jonas Lehtisen maaleilla peli oli pitkälti taputeltu eikä Iirojen työkalupakista löytynyt vastinetta kotijoukkueen vyöryyn. PIF jäi myös tuloksen myötä joukkueeksi, jota Pallo-Iirot ei pystynyt tällä kaudella voittamaan.

- Vastustaja ansaitsi voittonsa, he pelasivat järkevästi ja ottivat meidän pelin pois. Emme olleet valmistautuneet selvästikään ensimmäisellä puoliajalla niin hyvin kuin voi, päävalmentaja Akusti Salonen manasi ottelun tauottua.

- Puoliajan jälkeen saimme parannettua peliä ja se oli paremman näköistä jo. Voi olla, että epäonnistuimme rotaation käyttämisessä ja alkuun olisi pitänyt lähteä vähemmillä muutoksilla kun pelit tulivat nopeasti. Nämä on näitä kysymyksiä, turhaa jossittelua sinänsä.

Pallo-Iirot sai toisella puoliajalla parannettua peliään, mutta ei mitään mainittavaa kiriä sarjakärjessä pelaava raumalaisryhmä ei saanut aikaiseksi. Jussi Aallon kavennusmaali 77 minuutilla oli laiha lohtu.

Iirojen seuraava ottelu on puolentoista viikon päästä sunnuntaina Wilpasta vastaan. Raumalaisille pieni tauko tulee hyvään paikkaan jo pienten loukkaantumisten vuoksi sivussa olevien pelaajien takia.

- Nyt pidetään pieni huili ja saadaan ladattua akkuja. Meillä on kuusi peliä jäljellä sarjaa ja niihin lähdetään ensi maanantaina valmistautumaan. Tässä on muutama päivä aikaa miettiä miten ensi viikon peleihin harjoitellaan ja valmistaudutaan Wilpas-otteluun, Salonen päättää.